Plzeňáci Moravákům, vyzývá k pomoci centrální plzeňský obvod

Městský obvod Plzeň 3 je připraven finančně pomoci oblastem zasaženým ničivým tornádem a vyzývá Plzeňáky, aby také přispěli.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Tornádo, které postihlo jižní Moravu napáchalo obrovské škody a připravilo mnoho lidí o střechu nad hlavou a veškerý majetek. Je to katastrofa, na kterou se nelze připravit, o to více je třeba rychle pomoci, proto budeme co nejrychleji hledat cestu, jak postiženým oblastem poskytnout finanční prostředky. Zároveň ale vyzýváme zastupitele, úředníky a všechny Plzeňáky, aby se do pomoci také zapojili. Finanční pomoc je nyní to jediné, co můžeme pro Moravu udělat,“ říká starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

„Při on-line akci Plzeňáci Plzeňákům jste dokázali, že osud lidí vám není lhostejný. Ukažme, že pomoci umí i Plzeňáci Moravákům,“ vyzývá vedení obvodu, jehož představitelé sami zašlou finanční prostředky na účet charity.

Sbírku na pomoc lidem zasažených tornádem na Hodonínsku a Břeclavsku vyhlásila Diecézní charita Brno. Kromě finančního příspěvku na speciální účet je také možné zasílat dárcovské SMS. „Neorganizujeme vlastní sbírku v Plzni, ale vše zastřešuje Diecézní charita Brno. Pro sbírku byl vytvořen speciální účet a finanční prostředky doputují těm, kteří je budou nejvíc potřebovat,“ vysvětluje Petr Šimek, tiskový mluvčí Diecézní charity Plzeň.

Veškeré informace k tomu, jak pomoci, najdete zde: https://www.charita.cz/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.06.2021 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka