Plzeňáci Plzeňákům hrají v divadle

Poděkovat všem v první linii, přinést zábavu prostřednictvím vystoupení plzeňských kapel, umělců a herců a v neposlední řadě pomoci lidem v nouzi.

Cílená propagace v Plzni

To jsou hlavní motivy, které vedly představitele centrálního obvodu Plzeň 3 k uspořádání online akce s názvem Plzeňáci Plzeňákům. Sledovat ji budou moci diváci v neděli 25. dubna od 18:00 hodin zdarma na FB Městského obvodu Plzeň 3, na Plzeň TV a zpravodajském portálu www.plzen.cz.

„V tomto složitém období, kdy se nemůžeme potkávat na společných akcích, jsme chtěli přinést trochu radosti prostřednictvím umění všem obyvatelům obvodu alespoň formou online přenosu. Zároveň je tato akce symbolickým poděkováním zdravotníkům, hasičům, policistům, ale i popelářům, řidičům, prodavačkám a všem dalším, bez kterých se v době pandemie neobejdeme,“ vysvětluje důvod uspořádání akce starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

Umělci obsadí obě budovy DJKT

Akci pořádá obvod spolu s Divadlem Josefa Kajetána Tyla, které pro natáčení poskytlo obě budovy divadla. „Mám velkou radost, že náš nápad přivítal ředitel Divadla Josefa Kajetána Tyla a spolu se svým týmem se ve velkém pustili do příprav celého přenosu, včetně toho, že divadlo pro natáčení poskytne obě divadelní budovy,“ pokračuje místostarosta Ondřej Ženíšek.

Na divadelních prknech tak vystoupí plzeňské kapely jako Děda Mládek Illegal Band, Semtex nebo Michal Šindelář s kapelou. Pozvání neodmítl ani písničkář Jaroslav Samson Lenk. Kromě hudby si diváci vychutnají také trochu folkloru v podání Plzeňského lidového souboru Mladina nebo energický step, který předvede uskupení Step by Step Studio a chybět nebude ochutnávka nového cirkusu v podání Žongléros Ansámbl. Online přenosem provedou diváky herci plzeňského divadla Jana Ondrušková a Libor Stach.

„Chtěli jsme, aby si každý divák přišel na své, proto je program velmi pestrý a během 90 minut se několikrát změní nejen hudební žánr, ale prostor dostanou i tanečníci a také herci z Divadla J. K. Tyla,“ pokračuje první místostarosta Petr Baloun.

Kvalitu zaručí zvučná jména

Divadlo Josefa Kajetána Tyla nabídne ochutnávku svých čtyř uměleckých souborů – opera, balet, činohra a muzikál. Režie celého pořadu se ujal Lumír Olšovský a dramaturgii připravil Pavel Bár.

„Jsme rádi, že můžeme být součástí tohoto projektu, a vyjádřit podporu těm, kteří každodenně dokazují, jak moc si naše poděkování zaslouží. O to větší radost mám, že za DJKT to může být formou divadelního umění, které tak milujeme, i když ho zatím zprostředkujeme pouze jen online,“ doplňuje ředitel DJKT Martin Otava. „Pro diváky jsme si připravili ukázky z populárních inscenací našeho divadla, slavné komedie Brouk v hlavě, oceňované taneční adaptace Zkrocení zlé ženy, divácky oblíbené Prodané nevěsty a písně z muzikálu Kdyby 1000 klarinetů, jenž byl na našem repertoáru před pár lety.“

Charita otevře DMS brány

Celý pořad má také charitativní rozměr, protože právě na lidi v tíživé životní situaci dopadají následky pandemie nejvíce. „Rozhodli jsme se nabídnout pomoc Diecézní charitě Plzeň tím, že prostřednictvím naší akce oslovíme veřejnost, aby přispěla na pomoc potřebným. Vybranou částku pak rozdělíme mezi Diecézní charitu v Plzni a spolek K Srdci, který pomáhá lidem na okraji společnosti,“ vysvětluje místostarosta Stanislav Šec.

Přispět bude možné jak na transparentní účet Diecézní charity Plzeň 277850809/0300, tak prostřednictvím zaslání dárcovské DMS. Brány pro zasílání DMS budou otevřeny v době samotného online přenosu 25. dubna od 18:00 do 19:30 hodin. „Diecézní charita Plzeň použije darované finanční prostředky z části na podporu potravinové pomoci nejchudším osobám v Plzni a z části na podporu plzeňského Domova sv. Alžběty. Jde o domov pro seniory, který diecézní charita provozuje,“ vysvětluje využití darovaných financí Petr Šimek z Diecézní charity Plzeň.

Celý online přenos je pro všechny zdarma a začne v neděli 25. dubna v 18:00 hodin na FB Městského obvodu Plzeň 3, na webovém portálu plzen.cz a na Plzeň TV. Po zhlédnutí bude dostupný dalších 30 dní na YouTube kanále Městského obvodu Plzeň 3.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka