Plzeňáci si mohou vybrat dozdobení vánočního stromu a výzdobu Klatovské

Letos bude mít Plzeň vánoční strom na náměstí Republiky opět trochu jiný. Jeho dozdobení světelnými prvky si mohou obyvatelé vybrat v anketě na webových a facebookových stránkách města.

Cílená propagace v Plzni

Ta rozhodne o výsledné podobě ozdob, které na vánoční strom v letošním roce Správa veřejného statku města Plzně nechá zavěsit. Zároveň letos mohou Plzeňané poprvé hlasovat o ozdobách pro jednu z hlavních plzeňských tříd – Klatovskou.

Novou vánoční výzdobu, které dominuje ledově bílé světlo, použilo město Plzně na vánoční smrk v prosinci 2019, přičemž v loňském roce rozhodovala poprvé veřejnost o tom, jak strom dozdobit. Občané si k dozdobení stromu loni vybrali motiv vločky. „Také v letošním roce mají občané i návštěvníci Plzně možnost ovlivnit to, jak bude vypadat vánoční strom na náměstí Republiky i jaké světelné dekorace ozdobí Klatovskou třídu. Správa veřejného statku města Plzně připravila vždy čtyři návrhy, ze kterých je možno vybírat,“ řekl primátor města Martin Baxa.

„Na ozdobení vánočního stromu použijeme 3,5 kilometru světelných řetězů, které lze rozsvěcovat postupně po jednotlivých sekcích. K tomu přibydou další světelné ozdoby, jejichž motiv si budou moci občané zvolit. Na výběr budou světelné hvězdy, fiberglassové koule, světelné krystaly či sněhuláci,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Veřejnost může vybírat ze čtyř variant dozdobení vánočního stromu:
    • Varianta 1: led řetěz s flash efektem, velké či malé světelné hvězdy, světelná špička, plastové ozdoby
    • Varianta 2: led řetěz s flash efektem, fiberglassové koule, světelná špička, plastové ozdoby
    • Varianta 3: led řetěz s flash efektem, světelné krystaly, světelná špička, led padající sníh, plastové ozdoby
    • Varianta 4: led řetěz s flash efektem, led sněhuláci, světelná špička, led padající sníh, plastové ozdoby

„Veřejnost bude moci hlasovat pro nejlepší návrh od středy 1. září do úterý 14. září, a to buď přes webové stránky města na adresách https://www.plzen.eu/anketa1 a https://www.plzen.eu/anketa2, nebo druhou možností je hlasovat přes Facebook města Plzeň.eu. Předem děkujeme všem občanům i návštěvníkům města, kteří nám pomohou dotvořit letošní vánoční strom,“ dodala Andrea Fojtíková. Na stejných platformách se bude moci veřejnost vyjádřit také k návrhům světelných ozdob na sloupy veřejného osvětlení na Klatovské třídě.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.09.2021 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka