Plzeňačky mají zlato z MS ve sportovním aerobiku

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech se konalo 2.- 4.11. 2022 v Ostravě v industriálních prostorách ostravské multifunkční auly Gong. Po 8 letech jej pořádal Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz.

Cílená propagace v Plzni

Po dlouhé pauze, v roce 2021 proběhl šampionát z důvodu pandemie pouze on-line, to byl velice očekávaný a vytoužený šampionát.
Zúčastnilo se jej 520 závodníků z 11 zemí světa, špičku tvořili převážně zástupci České republiky, Austrálie a Belgie. Soutěžilo se v 7 soutěžních kategoriích. Šampionát byl jedinečný také v počtu účastníků z jednotlivých zemí, po úpravě pravidel se mohlo účastnit pět místo původních tří zástupců z každé kategorie.

Mezi reprezentanty ČR se nominovaly i závodnice Aerobik klubu LADY Plzeň a domů ze šampionátu přiváží titul mistryně světa v kategorii adult duo.
Plzeňské duo ve složení Barbora Bucháčková a Eliška Fajfrlíková již v minulosti slavilo nemalé úspěchy na mezinárodních závodech. Eliška Fajfrlíková v kategorii jednotlivci získala první medaili na mezinárodním poli v roce 2012, ale vytouženého zlata se dočkala až na tomto šampionátě.
"Je to pro nás neskutečná odměna za tréninky, které závodnice absolvují. Příprava je náročná, vzhledem k tomu, že Barbora Bucháčková je studentkou Lékařské fakulty v Plzni a Eliška Fajfrlíková Fakulty biomedicínského inženýrství v Kladně. Děvčata přesto prokázala velké zlepšení hlavně v synchronizaci," prozradila trenérka týmu Tereza Fajfrlíková.
Barbora Bucháčková byla navíc zraněná, proto se děvčata nemohla zúčastnit ani Mistrovství České republiky a všechnu přípravu tedy směřovala k účasti na světovém šampionátu. „Být ve finále, to byl náš cíl a ono je z toho zlato, stále tomu nemohu uvěřit. Děvčata zajela krásnou sestavu, jsou to bojovnice a mám velkou radost, že tento boj nevzdala“, říká Eva Fajfrlíková druhá z trenérek a předsedkyně Aerobik klubu LADY Plzeň.
Na šampionátu měl plzeňský klub LADY zastoupení i v kategorii aerobik fitness grande, který s choreografií DJ BOBO ve složení Barbora Bucháčková, Eliška Fajfrlíková, Barbora Hajžmanová, Hana Malánová, Kateřina Jiskrová, Adéla Duchková, Anežka Havlíková vybojoval krásné 6.místo.

„I z tohoto umístění máme velkou radost, konkurence australských a belgických týmů byla obrovská. Radovali jsme se již z postupu do finále, že se nakonec umístí tým v top šestce je veliký úspěch. Ani příprava tohoto týmu nebyla jednoduchá, po MČR 2.10.2022 opustily tým dvě členky z osobních důvodů, proto se musela celá choreografie předělávat na menší počet členů, zatímco konkurence pilovala detaily“, pochválily tým obě trenérky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka