Plzeňané si stěžují na přeplněné tramvaje

V ranních a odpoledních špičkách se do vozů na linkách 1 a 2 všichni cestující nevejdou. Může za to prázdninový režim.

Cílená propagace v Plzni

Na linkách 1 a 2 jezdí o prázdninách jen jednovozové tramvaje jednou za sedm a půl minuty. Podle řady cestujících to nestačí, maminky s kočárkem nebo staří lidé se dovnitř nevejdou a musejí čekat na další.

Změny se podle Plzeňského deníku lidé dočkají za dva týdny. 5. srpna se totiž doprava vrací do běžného provozu. Dopravní podniky navíc tvrdí, že oproti loňskému roku zkrátily intervaly – v předešlých letech tramvaj o prázdninách jezdila jednou za deset minut. Podle výsledků z letoška bude provoz upraven na příští rok.


Komentáře

  • Před 5 roky

    Je to částečně nepravda. To proto, že kvůli rekonstrukcím ulic v Plzni (například rekonstrukce Slovanské třídy a Roosweltova mostu a také některých dalších ulic) je natolik zhoršená průjezdnost pro osobní automobily, že lidé jednoduše přešli na městskou hromadnou dopravu. Všeobecně chce magistrát aby se omezil vjezd a parkování osobních automobilů do města a používala se k tomu městská hromadná doprava. Jenomže zapomíná na to, že městská hromadná doprava k tomu nemá odpovídající kapacitu (pokud se kvalita dopravy nemá vrátit do doby komunismu, kdy kvůli množství cestujících do a ze zaměstnání často ani nešly zavřít dveře do vozu.
    Aby k zahlcování města osobními automobily nedocházelo, tak je třeba v centru vytvořit další levná místa na parkování typu parkovacího domu Rychtářka (například patrové nebo podzemní parkoviště v sadech pětatřicátníků), kde jsou k tomu vhodné podmínky.
    Proto než se takové zavádějící prohlášení o prázdninách uvede, je třeba trochu počítat s tím, jaký vliv na toto mají jiné způsoby dopravy.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.07.2019 08:08



0 (1)
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka