Plzeňská filharmonie získá navíc 2,5 milionu korun od města

Město Plzeň zvýší individuální dotaci pro letošní rok Plzeňské filharmonii. Z prosince 2020 má hudební těleso od zastupitelstva města schválenou dotaci na provoz ve výši 21,305 milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

Z důvodu pandemie koronaviru požádala filharmonie o navýšení příspěvku. Obdrží navíc 2,5 milionu korun, dotaci schválili zastupitelé města Plzně.

„Plzeňská filharmonie získá individuální dotaci v celkové výši 23,805 milionu korun, tedy o 2,5 milionu korun více oproti původně schválenému příspěvku. Rozpočet hudebního tělesa na letošní rok počítá s příjmy ve výši 21,305 milionu korun. Bylo uvažováno s výnosy z vlastní činnosti filharmonie ve výši 9,813 milionu korun, ale vzhledem ke stále trvající pandemii koronaviru a výraznému omezení až zakázání kulturních akcí, nelze těchto příjmů dosáhnout, proto se město rozhodlo podpořit svoji filharmonii navýšením příspěvku. Dotace bude použita na provoz filharmonie v letošním roce,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka