Plzeňská senior akademie II má za sebou další úspěšný ročník

Další ročník úspěšného projektu Plzeňská senior akademie II mají jeho účastníci za sebou. Ve čtvrtek 21. dubna se v prostorách MO Plzeň 3 konalo slavnostní zakončení s předáním absolventských listů a dárků.

Cílená propagace v Plzni

V pořadí už 4. ročník Plzeňské senior akademie II byl zahájen na začátku února letošního roku. MO Plzeň 3 ho opět připravila ve spolupráci s Městskou policií Plzeň a ostatními velkými plzeňskými obvody. Účastníci z řad seniorů si během trvání akademie osvojili mnoho dovedností a znalostí, mimo jiné například jak se chovat v případě nebezpečí. „Cílem přednášek je informovat seniory o možných nebezpečích a naučit je nebezpečným situacím předcházet. Vysoká účast a zájem seniorů nás utvrzuje v tom, že Plzeňská senior akademie je smysluplným projektem,“ říká Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň. Kromě přednášek se senioři podívali také na Krajské ředitelství PČR PK a do krytu civilní ochrany FN Plzeň.

Projektu se zúčastnilo 53 „studentů“, kterým zástupci jednotlivých městských obvodů předali absolventské listy a také drobné dárky s bezpečnostní tématikou, které byly pořízeny z finančních prostředků Odboru bezpečnosti prevence kriminality a krizového řízení MMP.  Za MO Plzeň 1 se zúčastnil místostarosta Miroslav Brabec, za MO Plzeň 2 starosta Lumír Aschenbrenner, za MO Plzeň 4 místostarosta Václav Beran a za hostitelský obvod, kde se senior akademie konala - MO Plzeň 3 - účastníkům poblahopřál starosta David Procházka a místostarosta Petr Baloun. Na úspěšném průběhu akademie spolupracovaly tyto subjekty – PČR PK, NCOZ, PMDP, FN Plzeň a psycholožka MMP.

„S Plzeňskou senior akademií jsme začali už před sedmi lety. Tehdy jsme se domluvili s Karlem Zahutem z Městské policie Plzeň, abychom tak společně přispěli k lepší informovanosti seniorů. Jedná se o nejohroženější skupinu obyvatel, jejíž bezpečnost je pro nás prioritou. O akademii je velký zájem, což mě nesmírně těší a věřím, že tomu tak bude i v dalších letech,“ vysvětluje starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka.

Projekt Plzeňské senior akademie se zaměřuje na ucelené vzdělávání seniorů v oblasti bezpečnosti a reaguje také na aktuální stav kriminality na území města Plzně. Podle toho jsou vypracovány i preventivní programy, které na sebe vzájemně navazují a tvoří tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku.

„Do Plzeňské senior akademie se zapojuji již delší dobu jako přednášející a musím upřímně říct, že jsem vždy nesmírně překvapený, s jakým zaujetím a nadšením se senioři do studia pouští. I v tomto ročníku měli skutečný zájem dozvědět se co nejvíce, a za to jsem moc rád,“ dodává 1. místostarosta Petr Baloun.

Senior akademie se poprvé uskutečnila na podzim roku 2015 pro seniory s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3 a setkala se s nebývalým úspěchem. A pak vznikl navazující projekt Senior akademie II.  Od té doby se koná akademie pravidelně, a to nejen na území centrálního obvodu, ale i v dalších velkých částech města Plzně. Ročně se tak vzdělávají v oblasti bezpečnosti stovky seniorů.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka