Vandalové zaútočili na dětské hřiště na Borech

V nedávné době řešil třetí plzeňský obvod rozsáhlé poškození dětského hřiště v parku Na Hvězdě. Po náročných opravách se vandalové přihlásili znovu.

Cílená propagace v Plzni

Tentokrát se jim zalíbily dětské prvky na hřišti v Čermákově ulici.

„Pachatel se pohyboval na hřišti v blíže neurčené době a popsal a pokreslil dětské prvky vulgaritami a hanlivými obrazci,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Čin se navíc stal v době, kdy úřad řeší jiné, závažnější věci spojené se zhoršující se epidemiologickou situací, vyhlášeným nouzovým stavem a krizovými opatřeními s ním souvisejícími.

„Opravdu jen těžko hledám vhodná slova, abych popsal, co teď cítím. Sotva jsme v této velmi svízelné době dořešili opravy jednoho hřiště, jsme nuceni likvidovat nasprejovamé vulgarity a oplzlosti na dalším. Je mi opravdu líto dětí i rodičů, kterým mohu slíbit brzké odstranění nápisů a obrazců, aby rodiče mohli bez obav spolu s dětmi tyto prvky užívat.,“ dodává starosta Procházka.

Dětské hřiště v Čermákově ulici nechal plzeňský centrální obvod rozšířit před pěti lety o nové dětské prvky a celý prostor hřiště byl navíc kvůli bezpečnosti dětí oplocen. Celá investice přišla bezmála na 340 tisíc korun.

„Tento případ není ojedinělý. Bohužel, v souvislosti s řáděním vandalů řešíme také zničení geometrického zaměření na Valše, kde chceme vybudovat zpevněnou plochu pro místo na sběr a třídění odpadu. V obou dvou případech zahájila Policie ČR úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ doplnil Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Městský obvod Plzeň 3, zvláště v souvislosti s mimořádným stavem, nebude tolerovat poškozování majetku, který má sloužit občanům. V této, pro společnost závažné situaci, kdy je přítomnost strážníků a policistů žádaná na jiných a z daleka potřebnějších místech, je mimořádně bezohledné plýtvat takto jejich silami. Přesto, ve spolupráci s nimi, se obvod na vandalství zaměří a bude ho řešit.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka