Plzeňská zoo má novou velbloudici Sisi

Zoo Plzeň uskutečnila výměnu ročních samic velbloudů dvouhrbých. Plzeňskou samici Aiko narozenou loni v dubnu odvezla do Zooparku Na Hrádečku v Horní Pěně u Jindřichova Hradce.

Cílená propagace v Plzni

Výměnou si přivezla o zhruba měsíc starší samici Sisi.

Naložení obou zvířat i tříhodinová cesta probíhala u obou bez větších problémů. Aiko se celou cestu krmila připraveným senem a po vyložení v jejím novém domově měla největší radost z přítomnosti poníků, se kterými nějakou dobu bude ve společném výběhu.

"Sisi si po cestě v přívěsu lehla a při vykládání v Plzni nejprve nechtěla vstát, ale po zachrastění granulí v kyblíku již spolupracovala bez problémů. První noc strávila v boxu sama, aby si zvykla na nové prostředí. Druhý den jsme ji spojili s našimi dvěma samicemi, dvouletou Terezou a šestiletou Kaylou," říká kurátorka kopytníků Zoo Plzeň Miroslava Palacká.

Plzeňské stádo velbloudů je se čtyřmi nepříbuznými členy konečně kompletní a má tak základ pro budoucí úspěšné odchovy mláďat.

Plzeňští velbloudi měli historicky řadu zajímavých patronů a kmotrů, namátkou hráče FC Viktoria Plzeň, skupiny Horkýže Slíže a Nightwish, ministra a senátora Jana Rumla; kmotrou Aiko, 20. odchovaného velblouda v Plzni, se v roce 2019 stala členka Rady města Plzně Lucie Kantorová.

foto: zoo plzeň/kateřina misíková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.06.2020 17:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka