Plzeňská zoo o víkendu ukáže, co se chová na českém dvorku

Již třetí ročník netradiční výstavy drobného domácího zvířectva se uskuteční v sobotu a neděli 22. a 23. srpna na statku Lüftnerka v Zoo Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celou akci organizuje zoo ve spolupráci s Českým svazem chovatelů, oblastní organizací Plzeň. K vidění budou česká a netradiční plemena králíků, holubů a drůbeže v různých barevných rázech. Návštěvníky jistě překvapí různorodost velikostí, barev a struktury peří či srsti u známých druhů domácích zvířat.

Zvířata budou vystavena v klasických výstavních klecích. Holubi a drůbež v expozici kovárna a králíci venku pod přístřešky na hospodářské stroje.

Na každé kleci bude navěšena informační cedulka s názvem plemene a barevným rázem zvířete spolu s popisem každého plemene. Návštěvník se tak dozví, kde bylo dané plemeno vyšlechtěno a zajímavosti o jeho vzhledu či chování.

V rámci výstavy budou moci návštěvníci během sobotního dopoledne obdivovat akrobatické holuby mistra republiky pana Voráčka. V sobotu v jednu hodinu odpoledne proběhne ukázka posuzování zvířat odborným posuzovatelem, který návštěvníkům ukáže, podle jakých kritérií se zvíře posuzuje.

K vidění budou nejen dlouhodobě chovaná plemena, ale i teprve nedávno vyšlechtěné plemeno králíka "teddy".

Během výstavy si návštěvníci mohou na památku koupit drobný dárek v našem malém stánku a samozřejmě prohlédnout celý statek Lüftnerka z 19. století, kde jsou k vidění převážně česká plemena hospodářských zvířat.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.08.2020 17:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka