Plzeňské dvorky se v roce 2021 uskuteční 11. záři

Tradiční akce, na kterou se na jaře těší tisíce Plzeňanů i návštěvníků města, Plzeňské dvorky, bude z května přesunuta na sobotu 11. září.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Vzhledem ke stávající situaci jsme se rozhodli akci přesunout na podzim. Chceme, aby si ji mohlo užít co nejvíce lidí a věříme, že na podzim již nebudou omezení tak zásadní jako nyní. Určitě také nechceme dělat Plzeňské dvorky např. bez komentovaných prohlídek,“ říká Alena Kozáková ředitelka Nadace 700 let města Plzně, která akci od roku 2016 pořádá. „Některé dvorky se také nacházejí v sídlech institucí, škol nebo muzeí a nevíme, zda bychom do nich mohli v květnu návštěvníky pustit. Navíc je teď nejvíce práce s přípravou akce samotné, je potřeba vše nafotit a to jak ze země, tak ze vzduchu, je nutné vše dohodnout s majiteli, připravit doprovodné programy, komentované prohlídky i oblíbenou městskou hru „stopovačku“ Zažij dvorky jinak a tomu všemu není doba nakloněna,“ doplňuje Alena Kozáková.

„Vypořádejme se nyní s koronavirovou situací a věřme, že se v září budeme moci setkat a společně se těšit z oblíbené akce. Připravujeme na letošní rok nejen pohledy do zákoutí v centru města, ale i návštěvu zajímavých míst na Petrohradě. A pokud by ještě někdo náhodou neměl, doporučuji publikaci Plzeňské dvorky, která mapuje uplynulých pět ročníků, včetně skvělých fotografií Jiřího Zahradníka a dalších a také fotografií z dronů. Ta mu ukrátí čas čekání do podzimu. K dostání je u nakladatele, kterým je Starý most. “

Pokud by někdo měl tip na zajímavý dvorek nebo by se chtěl do akce zapojit, může se organizátorům ozvat na kontakt kozakova@plzen.eu. Více o uplynulých ročnících včetně fotografií naleznete na www.plzenskedvorky.cz i na facebookovém profilu Plzeňské dvorky.








The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.03.2021 17:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka