Plzeňské farmářské trhy v sobotu startují

Tuto sobotu (17. dubna) se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla. Začínají Plzeňské farmářské trhy.

Cílená propagace v Plzni

Zhruba čtyřicet prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky plzeňské veřejnosti. Trhy začínají v 8 hodin a končí ve 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení envic.

Plzeň žije jídlem
Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány v týdenním intervalu od 17. dubna až do 18. prosince každou sobotu. Farmářské trhy mají svůj domov na náměstí Republiky v Plzni. Začínat se bude vždy v 8 a končit ve 12 hodin. Letošní sezóna začíná vlivem pandemie nemoci covid-19 zhruba o měsíc později, než bylo plánováno.

Trhy během pandemie
Další sezóna pořádání Plzeňských farmářských trhů v režimu pandemie nemoci covid-19 nebude jednoduchá. „Po roce startujeme s trhy opět v režimových hygienických opatřeních vlády. V podstatě jsme v tomto režimu již rok. Není to jednoduché ani pro naše prodejce ani pro nás jako pořadatele,“ říká Tomáš Popp, pořadatel Plzeňských farmářských trhů ze sdružení envic.
Stánků bude alespoň v prvních měsících méně než obvykle. Při pořádání trhů musí být dodrženo několik hygienických opatření. „Zásadní jsou 2m rozestupy mezi stánky. Na každém stánku musí být desinfekce. Nebudeme na trhu prodávat žádné občerstvení. Povinností jsou samozřejmě respirátory pro prodejce i pro zákazníky,“ shrnuje Popp. Stále však platí, že nakupovat pod širým nebem je bezpečnější než nakupovat v obchodních domech.
Pořadatelé Plzeňských farmářských trhů apelují na návštěvníky trhů, aby na trhy vyslali jednoho maximálně dva zástupce z každé rodiny. „Musíme vydržet a trhy brát skutečně „jen“ jako nákup skvělého jídla. Společenský rozměr farmářských trhů musíme dát stranou do doby, než zvládneme současnou epidemii,“ říká Popp.
Přes tato opatření budou Plzeňské farmářské trhy plné lokálního, sezónního jídla. Začnou se prodávat sazenice zeleniny i květin. „Na trhu se budou prodávat kozí, ovčí sýry, čerstvé ryby, maso, uzeniny, mošty, víno. Chybět samozřejmě nebude čerstvé pečivo. Přijedou všechny hvězdy Plzeňských farmářských trhů,“ říká Popp.
Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Město Plzeň drží palce...
Plzeňské farmářské trhy podporuje dlouhodobě také primátor města Plzně Martin Baxa. „Na Plzeňské farmářské trhy chodím pravidelně. Mám radost, že startuje letošní sezóna. Loni se pořadatelé výborně vypořádali s opatřeními vlády a trhy měly výbornou úroveň. Plzeňáci nakupující na trhu se chovali příkladně a všechna opatření dodržovali. Děkuji jim za to. Na sobotu si už chystám nákupní košík,“ uvedl primátor Martin Baxa. Podpora od města Plzně a od Městského obvodu Plzeň 3 je pro pořádání Plzeňských farmářských trhů zásadní. „Děkujeme vedení MO Plzeň 3 za spolupráci při vyřizování všech potřebných formalit. Pan starosta i pan místostarosta trhům fandí a velmi nám pomohli“, říká Popp. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka