Plzeňské oslavy vzniku republiky omezí dopravu v centru města

Oslavy vzniku samostatného Československa se svým celodenním programem zasáhnou v sobotu 28. října do dopravy především v centru Plzně. Nezbytná opatření se dotknou jak individuální, tak veřejné hromadné dopravy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Téměř celodenní, konkrétně od 9 do 19 hodin trvající, zákaz parkování bude platit na náměstí Republiky v části ohraničené ulicemi Solní a Prešovská, v ulicích Jungmannova, Smetanovy sady, Kopeckého sady, Dřevěná a Prešovská v úseku ulice Sedláčkova, náměstí Republiky. Parkovat nebude možné v tomto čase ani na náměstí T. G. Masaryka, a to od Petákovy ulice ke Klatovské.

Lampionový Průvod světel, který vyjde z náměstí T. G. Masaryka směrem po Klatovské třídě a bude pokračovat Smetanovými a Kopeckého sady, Františkánskou ulicí na náměstí Republiky, uzavře v čase od 16:30 do 19 hodin náměstí T. G. Masaryka v úseku ulic Petákova, Klatovská a od 17:55 do 19 hodin, resp. do odchodu průvodu obousměrně Klatovskou třídou ve směru do centra v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati, Borská po křižovatku s ulicemi Husova, Smetanovy sady.

Od 17:55 do 19 hodin bude rovněž uzavřena Americká ulice, konkrétně nebude možné projet úsekem mezi ulicemi Jungmannova a Klatovská, a celá Jungmannova ulice.

Lampionový průvod úplně uzavře vjezd na náměstí Republiky od 18 do 19 hodin včetně městské hromadné dopravy a dopravní obsluhy a navíc od 16 do 19 hodin omezí možnost tady zaparkovat v části mezi ulicemi Prešovská a Františkánská.

V souvislosti s ohňostrojem a jeho případným spadem a vzhledem k bezpečnosti diváků nebude možné na náměstí Republiky vstupovat ulicemi Bedřicha Smetany a Prešovská. Všechna dopravní a bezpečnostní opatření budou bezprostředně po odchodu návštěvníků ukončena.

105. výročí vzniku samostatného Československa si Plzeň připomene celodenním programem, kdy se do oslav zapojí na čtyři desítky kulturních nebo sportovních subjektů a rovněž významných firem. Prohlídky budov a zajímavých míst s průvodcem, exkurze, návštěvy zahrad, výstav, okružní jízdy historickými vozy veřejné dopravy, odpolední program na náměstí Republiky, komentované procházky nebo sportovní aktivity jsou návštěvníkům tento den nabídnuty za symbolických 28 korun nebo zdarma. Akce vyvrcholí lampionovým Průvodem světel a ohňostrojem na náměstí Republiky. Detailní program jen na webových stránkách www.plzen28rijen.eu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.10.2023 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka