Plzeňsko si opět připomíná oběti nehod

Bohoslužby, pietní akt a koncert připomenou napříč republikou jako každoročně oběti dopravních nehod. Na třetí listopadovou neděli totiž připadá jejich světový den.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Vzpomenout na ty, kdo zemřeli především na silnicích, vyjádřit solidaritu a připomenout dlouhodobé dopady dopravních nehod – to jsou hlavní cíle již tradičního řetězce, kterým se lidé a organizace v České republice připojují ke Světovému dni obětí dopravních nehod. Ten Světová zdravotnická organizace vyhlašuje vždy na třetí neděli v listopadu a v letošním roce připadá na 20.11.

V tento den proběhne nejprve v 11 hodin pietní akt u Památníku obětí dopravních nehod u 0. km dálnice D1 v Praze 4 na Chodově. Každoročně ho organizují členové a spolupracovníci Českého sdružení obětí dopravních nehod. Naváže na něj v 15 hodin ekumenická bohoslužba v dálniční kapli na dálnici D5 u Plzně (odpočívadlo na obchvatu Plzně poblíž Šlovic u 83. km ve směru na Prahu). Té bude předsedat emeritní biskup plzeňský František Radkovský a hudebně doprovodí sbor Vox imperfekta. Připravují ji zástupci plzeňských církví ve spolupráci s Psychosociálním intervenčním týmem ČR.

Poradna pro pozůstalé Plzeňská zastávka z.s. zve již v úterý 15.11. od 19 hodin na hudební večer k uctění památky kamaráda Vaška Rába v plzeňském kostelíku U Ježíška. Vystoupí folklorní soubor Jiskra 58 – Sokol Valcha Plzeň a Milan Benedikt Karpíšek.

Řetězec vzpomínkových akcí zahájila již v neděli 13.11. ekumenická bohoslužba v kostele sv. Prokopa v Letovicích.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.11.2022 14:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka