Plzeňský biskup požehnal už deváté velikonoční várce Pilsner Urquell pro papeže

Plzeňský biskup Tomáš Holub ve středu požehnal velikonoční várce plzeňského zlatého ležáku Pilsner Urquell.

Cílená propagace v Plzni

Po pěti týdnech zrání se část velikonočního piva vydá na 1300 km dlouhou cestu do Vatikánu k papeži. Pivovar tak zásilkou pro papeže navazuje na tradici starou více než sto let a Pilsner Urquell se zúčastní velikonočních oslav přímo v srdci Říma.

Plzeňský biskup Tomáš Holub ve varně plzeňského pivovaru požehnal velikonoční várce i surovinám, ze kterých se Pilsner Urquell vaří. Požehnána byla již historicky první várka Pilsner Urquell, kterou uvařil sládek Josef Groll v roce 1842.

„Pilsner Urquell si váží tradic a hodnot, které se nemění. Naše pivo proto vaříme už více než 176 let ze stejných surovin a stejnými postupy. Velikonoční zásilka pro papeže je pro nás jedním ze symbolů našeho závazku i do budoucnosti,“ říká emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Část piva z velikonoční várky po pěti týdnech zrání poputuje do Vatikánu, kde bude symbolicky předáno papeži Františkovi. Pilsner Urquell tak pokračuje v tradici, která má své kořeny na konci 19. století, kdy si papež Lev XIII. nechal posílat plzeňský ležák na doporučení svých lékařů.

„Nejen chlebem živ jest člověk a plzeňské pivo je nápojem, který již tradičně patří k oslavě Velikonoc nejen u nás, ale i ve Vatikánu. Jsem rád, že tomu nebude jinak i letos,“  říká plzeňský biskup Tomáš Holub. Do Vatikánu letos kromě dřevěného soudku s požehnanou várkou poputuje i 2019 lahví plzeňského ležáku. Pilsner Urquell je jediné české pivo, které je pravidelně zasíláno do Vatikánu právě u významné příležitosti velikonočních svátků.

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka