Daikin v sobotu odtajní místo, kde vyvíjí klimatizace

Poprvé za 7 let fungování bude mít veřejnost příležitost navštívit vývojové centrum plzeňského Daikinu.

Cílená propagace v Plzni

Dveře, za kterými vznikají unikátní projekty a klimatizace pro celý svět, se zájemcům otevřou 2. listopadu od 10 hodin. Účastníci si zde budou moci naživo prohlédnout testovací laboratoře, vyzkoušet, jak fungují akustické komory, a zasoutěžit o čističku vzduchu.

Akce má vzdělat veřejnost i oslovit nové zaměstnance
Inženýři v plzeňském Daikinu vyvíjejí technologie a produkty pro Evropu, Afriku a Střední východ už od roku 2012. Prvním dnem otevřených dveří si společnost klade za cíl představit svou činnost veřejnosti, ale také nalákat do vývojového oddělení nové talenty, a to jak z řad seniorních odborníků, tak čerstvých absolventů. „Mnoho obyvatel z Plzně a okolí Daikin znají jako výrobce klimatizací – netuší, že klimatizace zde nejen vyrábíme, ale i navrhujeme, vyvíjíme a testujeme,“ vysvětluje Tomáš Matoušek, náborový specialista společnosti Daikin.

Plzeňští inženýři vyvíjí pro celý svět
Od vybudování vývojového centra zde vzniklo mnoho úspěšných produktů, které navzdory původnímu oblastnímu vymezení slouží zákazníkům po celém světě. „U nás v Plzni vznikla například Stylish, nejmenší klimatizační jednotka ve své třídě, nebo Emura, inteligentní klimatizace, která je držitelkou mnoha cen za design,“ doplňuje Tomáš Matoušek. Na dalších novinkách v současnosti pracuje tým zhruba 8 vývojářů, kteří jen v letošním roce realizují 15 odborných projektů.

Zaměstnance firma láká na moderní prostory a nadstandardní benefity
Prostředí vývojového centra, jehož součástí je několik testovacích laboratoří a jiných specializovaných místností, je i v evropském kontextu ojedinělé. Daikin navíc pravidelně investuje do jeho modernizace a rozšiřování, v letošním roce jej podpoří částkou 68 milionů korun. Cílem těchto investic je udržet firmu na špičce ve výrobě klimatizací, ale také oslovit nové kvalifikované zájemce o práci, kteří mají rostoucí nároky na pracovní prostředí. Vedení Daikinu tak nedávno uskutečnilo renovaci kanceláře a dalších pracovních prostor ve spolupráci s Fakultou designu a umění ZČU. Zaměstnancům ve vývoji se snaží nabídnout co nejatraktivnější škálu benefitů – například vzdělávací kurzy, možnost pružné pracovní doby nebo zvýhodněnou cenu produktů. Nováčkům navíc poskytuje nástupní bonus až ve výši 40 000 korun. Díky všem těmto benefitům přijala firma v předchozím roce téměř 250 pracovníků na odborné pozice, což je o 35 % více než v předešlém roce.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.11.2019 07:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka