Plzeňský festival stepu budou moderovat Anna Polívková a Michal Kurtiš

Plzeňský festival stepu, který na květen chystá už 5. ročník, předvede tradičně to nejlepší z české i zahraniční stepařské scény.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtyřech dnech se rozběhne bohatý program, ve kterém nebudou chybět workshopy stepu, ukázky pro veřejnost pod širým nebem nebo oblíbená swingová tančírna. Novinkou je letos moderátorská dvojice slavnostního Galavečera v Měšťanské besedě. Diváky budou provázet vítězové 6. řady soutěže StarDance herečka Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš.

„Po skvělém Romanu Vojtkovi, kterému v minulých ročnících v moderování sekundovali Bronislav Kotiš a Petr Borovský, jsme se letos rozhodli přivést na pódium zcela novou dvojici, Annu Polívkovou a Michala Kurtiše. Kromě moderování se můžete těšit i na ukázky jejich tanečního umění,“ říká Kamila Borovská z plzeňského Step by Step studia, které festival organizuje.

Ze stepařských hvězd na pódiu zazáří Švýcar s českými kořeny Daniel Borak, který plzeňské publikum okouzlil v prvních ročnících festivalu. V posledních dvou letech se tento několikanásobný mistr světa nemohl kvůli svým zahraničním závazkům zúčastnit, letos se ale vrací, a kromě vystoupení na Galavečeru, povede i odborné workshopy pro stepaře.

„V programu Galavečera i při vystoupeních na pěší zóně U Branky se vystřídají nejlepší česká stepařská studia i jednotlivci, ze zahraničí účast potvrdili stepaři z Polska, Německa, Ukrajiny a Švýcarska,“ vypočítává Kamila Borovská.

Ve čtvrtek se uskuteční na zatím neznámém místě Flash mob, kterým stepaři celý festival zahájí. V pátek pak proběhnou první workshopy pro dětské stepaře se švýcarskou pedagožkou Libou Borak a večer bude patřit Swingové tančírně pod vedením Markéty Čekanové v prostoru Klempírny DEPO2015.

V průběhu sobotního dopoledne se v centru města na pěší zóně U branky představí vybraná stepařská studia v krátkých vystoupeních pod otevřeným nebem.
Odpoledne se v prostorách stepařského Studia DEPO2015 uskuteční workshop pro veřejnost, kde si zájemci mohou step vyzkoušet pod vedením Liby Borak.

Sobotní Galavečer se letos odehraje v Měšťanské besedě. Kromě nejlepších českých formací i jednotlivců se na Galavečeru představí například i stepaři z německého Mnichova, polské Varšavy nebo švýcarského Winterthuru.

Nedělní program bude patřit workshopu pro pokročilé pod vedením Daniela Boraka.

Další informace najdete na www.plzenskyfestivalstepu.cz.

Vstupenky na Galavečer v ceně 280, 260 a 240 Kč jsou k dostání prostřednictvím systémů www.plzenskavstupenka.cz a www.mestanska-beseda.cz.
Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by Step studio.

Plzeňský festival stepu pod záštitou náměstka primátora města Plzně Martina Baxy
5. ročník, 10. – 13. 5. 2018
DEPO2015, Měšťanská beseda, open air U Branky


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.04.2018 10:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka