Plzeňský festival stepu startuje pod širým nebem v centru města

Ve Smetanově ulici, před Západočeským muzeem nebo v Kopeckého sadech potkáte ve čtvrtek 11. května od 16 hodin stepaře, kteří budou vystoupením v ulicích zahajovat 9. ročník Plzeňského festivalu stepu.

Cílená propagace v Plzni

 Od 17 hodin vypukne na náměstí Republiky společný zhruba třicetiminutový flash mob více než stovky členů plzeňského Step by step studia. Na další dny festival chystá mezinárodní večer špičkových improvizací TAP JAM, vystoupení stepařských studií na pódiu U Branky, workshopy či velkolepou Stepařskou show v Měšťanské besedě s účastí zahraničních hvězd.

„Hned v úvodu Plzeňského festivalu stepu zveme diváky na flash mob na náměstí Republiky. Více než stovka účastníků všech věkových kategorií tentokrát představí stepařský chorus Shim Sham, který je hymnou stepařů po celém světě. Pochází z roku 1927 a jeho autory jsou Leonard Reed a Willie Bryant,“ zve na zahájení Kamila Borovská lektorka a choreografka plzeňského Step by step studia, které Plzeňský festival stepu organizuje.

Velmi zajímavou novinkou, která se s velkým úspěchem na festivalu poprvé představila v loňském roce, je večer improvizace TAP JAM. Uskuteční se v pátek 12. května v kavárně DEPO2015 od 20 hodin. TAP JAM je sólová improvizace na hudbu v podání špičkových českých i zahraničních stepařů. Na rozdíl od všech ostatních vystoupení nejsou choreografie předem připravené. „TAP JAM je skvělý zážitek s úžasnou atmosférou. Diváci uvidí stepovat všechny naše zahraniční hosty i zástupce českých studií,“ upřesnila Kamila Borovská. Vstup na TAP JAM je zdarma.

V sobotu 13. května od 10:30 budou na pódiu U Branky pod širým nebem k vidění vystoupení stepařských studií. Diváci se kromě domácího Step by step studia mohou těšit například na irský step v podání taneční skupiny Inis z Plzně, KMtapdance studio z Plzně, Taneční studio Andrea z Prahy, Fidgety Feet z Hradce Králové nebo hosta z Německa, stepařské studio Kiry von Kayser.

Odpoledne si zájemci mohou vyzkoušet step v rámci workshopu pro veřejnost. Začátek je v 15:30 ve Studiu DEPO2015, workshop povede vynikající pedagog a choreograf Igor Bezdieniezhnykh a na místě bude možné si zapůjčit stepařské boty. Vstup je zdarma.

Vrcholem programu bude v sobotu od 19 hodin Stepařská show, při které se plzeňští stepaři potkají na pódiu Měšťanské besedy s hvězdami mezinárodní scény i kolegy z dalších českých studií. Ze zahraničních hvězd se představí Guillem Alonso a Roser Font (Španělsko), Avalon Rathgeb (Anglie), Igor Bezdieniezhnykh (Ukrajina) nebo Kira von Kayser (Německo). Stepařská show začíná v 19 hodin a večerem diváky provedou herec Petr Borovský a herečka Kristýna Leichtová. Na klavír bude hrát Jan Braun a hostem je člen muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla Pavel Režný, který vystoupí s písní Ježíše ze slavného muzikálu.

V neděli 14. května zakončí Plzeňský festival stepu workshopy pro registrované stepaře.

Vstupenky na Stepařskou show je možné zakoupit prostřednictví Měšťanské besedy.
Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by step studio.

Plzeňský festival stepu / Pilsen Tap Festival – program
9. ročník

11. 5. čtvrtek
centrum města 
16:00 – 16:45 Stepování v ulicích
Nechte se překvapit stepem v ulicích města!

náměstí Republiky
17:00 – 17:30
FLASH MOB
Více než sto stepařů v centru města

12. 5. pátek
Kavárna DEPO2015
20:00 – 22:00
TAP JAM

13. 5. sobota
U Branky
10:30 – 13:00
Ukázky stepařských skupin a studií

DEPO2015, Step by step studio
15:30 – 17:00
Stepařský workshop pro veřejnost
Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha, stepařské boty k zapůjčení

Měšťanská beseda
19:00 – 21:30
Stepařská show
To nejlepší, co nabízí současný step
vstupenky Měšťanská beseda

14. 5. neděle
Stepařské workshopy pro registrované stepaře

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.05.2023 19:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka