Plzeňský kraj chystá od neděle novinku - spoje na zavolání

V neděli kraj spustí objednávání některých autobusových spojů na zavolání. V jízdním řádku budou označené symbolem telefonu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Změna se týká jen spojů, které byly málo využívané. Na zastávkách mimo hlavní trasy, které jsou důležité, ale nejezdí z nich cestující pravidelně, teď bude potřeba telefon. Jde hlavně o zajíždění do některých vesnic. Příkladem je linka z Horšovského Týna do Hostouně-Babic na Domažlicku, kde bude třeba volat na zastávky ve Svržně nebo v Sychrově. Lidé si tam mohou autobus objednat buď zavoláním, nebo také přes webový formulář. Na zavolání může jet i celý spoj.

Co znamená spoj na zavolání? 

Jedná se spoj nebo o části spoje, které do vybraných zastávek zajíždějí pouze v případě, že si cestující cestu do zastávky objedná.

Jak takový spoj poznám? 

V jízdním řádu je u času spoje nebo času v zastávce daného spoje symbol telefonu

Pokud je symbol v záhlaví celého spoje, jede na zavolání celý spoj. Tento symbol najdete i v poznámkách u spojů vyhleda-ných přes idos nebo krajský vyhledávač spojení.

Jak si spoj objednám? 

Když potřebuji nastoupit v zastávce, ve které je čas odjezdu označen symbolem spoje na zavolání (nebo celý spoj), mohu to provést třemi způsoby:

  • přes call linku IDPK 378 035 477

  • přes webový formulář: www.idpk.cz/nazavolani

  • u řidiče autobusu jakékoli linky dopravce ARRIVA

Při objednání je vždy nutné uvést přesný název nástupní zastávky a dále znát datum a přibližný čas odjezdu. Telefonické objednávky na čísle 378 035 477 je možné provádět denně v době 6:00 – 18:00, nejdříve 48 hodin předem, nejpozději 30 minut před vyjetím spoje z výchozí zastávky daného spoje. Objednání spoje jedoucího mezi 18:00 a 6:00 následujícího dne a mimo pracovní dny je nutno objednat do 18:00 posledního předcházejícího pracovního dne.

Objednávky přes řidiče nebo přes webový formulář je možné objednávat nejdříve 48 hodin, nejpozději 30 minut před vyjetím spoje. 

Jak objednám výstup v zastávce na zavolání?

Výstup v takové zastávce není třeba předem objednávat, pokud leží na spoji, který není celý na zavolání. Stačí na daném spoji nastoupit do vozidla a řidiči nahlásit výstupní zastávku, autobus do ní pak automaticky zajede.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.01.2021 10:44



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka