Plzeňský kraj dostal šest tisíc respirátorů od Senátu

Celkem dvě stě tisíc respirátorů darovala České republice taiwanská firma prostřednictvím předsedy Senátu Miloše Vystrčila.

Cílená propagace v Plzni

Senát rozhodl o rozdělení této zásilky mezi jednotlivé kraje, které je mají předat učitelům středních, základních a mateřských škol.

„Rozhodli jsme se přednostně rozdat respirátory mezi školy, které fungovaly v době, kdy byly ostatní školy uzavřené. Byly to školy a školky, které se staraly o děti rodičů vybraných profesí, tedy  zdravotníků, záchranářů, pracovníků v sociálních službách a dalších profesí,“ vysvětlila hejtmanka Ilona Mauritzová s tím, že distribuce respirátorů do škol proběhne tento týden. „Dále budou respirátory předány také středním školám, které vyučují zdravotnické a sociální obory, jejichž žáci poskytovali péči ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb,“ dodává náměstek pro oblast školství a sportu Rudolf Salvetr.

Distribuce respirátorů probíhá standardní cestou prostřednictvím jednotlivých obcí s rozšířenou působností (ORP).

„Dar jsme obdrželi v návaznosti zahraniční cestu předsedy Senátu ČR a několika senátorů, kde byla přislíbena pomoc. Tohle je jeden z konkrétních výsledků této cesty. Jsme rádi, že v Plzeňském kraji můžeme část daru využít,“ uvedl senátor a náměstek hejtmanky Pavel Karpíšek.

Respirátory nejsou jediným konkrétním darem, který putuje do našeho kraje. „Shodou náhod jsem v pondělí předal řediteli Fakultní nemocnici v Plzni 500  ks testerů z Taiwanu. Do České republiky dorazilo celkem 5 000 kusů testerů, které byly rozděleny do 10 nemocnic,“ doplnil senátor Václav Chaloupek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.12.2020 12:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka