Plzeňský kraj má nejvíce zaměstnaných uprchlíků v celé ČR

Ačkoli je Plzeňský kraj jedním z nejzatíženějších mezi kraji v počtu příchozích uprchlíků z Ukrajiny, je v kraji nejvyšší počet zaměstnaných v celé ČR. Spolupráce úřadů se zaměstnavateli se opět osvědčila.

Cílená propagace v Plzni

Od počátku krize na Ukrajině patří Plzeňský kraj mezi tři nejvíce zasažené kraje napříč Českou republikou v počtu přijatých uprchlíků. K sobotě 21. 5. 2022 je zde registrováno 25 926 ukrajinských uprchlíků, přes Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině jich prošlo k témuž dni 23 682. Celkem bylo přes KACPU ubytováno 2 295 uprchlíků. Z příchozích uprchlíků je v kraji 7 285 dětí ve věku 3 – 18 let, z toho jich 2 014 navštěvuje adaptační skupiny, školy a školky.

I přes vysoké počty příchozích uprchlíků je v současné době Plzeňský kraj nejlepší v jejich zaměstnávání. V celé České republice je zaměstnáno více než 50 000 uprchlíků, Plzeňský kraj pak má 7 720 příchozích, kteří v současné době podle evidence Úřadu práce Plzeň pracují.

„I přesto, že jsme dlouhodobě krajem s vysokým počtem uprchlíků, umíme si s tím poradit. Už v době covidové krize se nám osvědčila komunikace se zaměstnavateli, využili jsme proto tuto cestu i nyní. Díky skvělé spolupráci úřadu práce i všech dalších složek podílejících se na řešení uprchlické krize, se nám podařilo pozitivně motivovat a následně zaměstnat téměř osm tisíc uprchlíků. Považujeme to za velmi dobrý výsledek s ohledem na vysoký počet registrovaných v našem kraji. Poděkování patří především kolegům z úřadu práce, kteří denně s těmito lidmi pracují,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 23.05.2022 14:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka