Plzeňský literární festival ve středu uzavře křest almanachu

Křtem Plzeňského literárního almanachu se ve středu 25. listopadu uzavře první ročník Plzeňského literárního festivalu.

Cílená propagace v Plzni

Jeho organizátorem bylo Středisko západočeských spisovatelů ve spolupráci s Knihovnou města Plzně a Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje. 

 Almanach obsahuje dosud nepublikované práce členů Střediska, a to jak prózu, tak poezii. „Čtenáři zde najdou texty Jana Sojky, Davida Růžičky, Tamary Kopřivové, Jaromíra Komorouse, Vlastislava Tomana a dalších autorů. Někteří se zde dokonce představují v jiné roli, než byli známi doposud: prozaici poezií a básníci prózou,“ říká Daniela Kovářová, která Plzeňský literární almanach sestavila.

 Křest knihy se uskuteční od 17 hodin ve Studijní a vědecké knihovně. Kmotrem bude první náměstek primátora Martin Baxa. Křest symbolicky uzavře nejen literární festival, ale i výstavu věnovanou 25 letům existence Střediska západočeských spisovatelů, která po celý listopad probíhá v prvním patře knihovny.

 Plzeňský literární festival odstartoval 5. listopadu vernisáží výstavy a celkem nabídl osm literárních pořadů, dvě výstavy, dva semináře s tematikou autorského práva, jedno divadelní představení, koncert, panelovou diskusi, Festival nakladatelů a slavnostní předávání Cen Bohumila Polana. Finančně jej podpořil Plzeňský kraj z grantu orientovaného na Evropské hlavní město kultury, Nadace 700 let města Plzně, ČEZ a společnost ATMOS Chrást.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka