Plzeňský magistrát má titul Přívětivý úřad roku 2021 Plzeňského kraje

Magistrát města Plzně obhájil již pošesté prvenství v soutěži Ministerstva vnitra České republiky Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Města, která jsou oceněna, tedy mohou být právem považována za nejpřívětivější právě pro ucelený přístup při zamyšlení se nad zvyšováním kvality poskytovaných služeb.

„Moc mě těší, že město Plzeň uspělo v soutěži, v níž se hodnotí otevřenost a přívětivost městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám, poskytování nadstandardních služeb či obvyklých služeb v nadstandardní kvalitě a plnění principů otevřenosti a transparentnosti,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa. Připomněl, že spolu s výsledky soutěže byla zveřejněna i sbírka příkladů dobré praxe, i v níž je zastoupen i plzeňský magistrát.

„Tím dobrým příkladem bylo, v rámci loňské covidové vlny, zřízení testovacího místa pro zaměstnance kritické městské infrastruktury, tedy úřadů, které poskytují přímé služby veřejnosti, jako je například agenda občanských průkazů, cestovních dokladů či dopravně správní agenda. Možnost provádět dobrovolné orientační testování na onemocnění covid-19 bylo zavedeno už v říjnu minulého roku. Vyčlenili jsme na to vhodné prostory, zřídili i takzvané drive-in odběrové místo, zakoupili jsme přístroj na vyhodnocování, zajistili zdravotnické pracovníky a vyvinuli jsme objednávací aplikaci. Výsledky byly oznamovány do 15 minut od odebrání anonymizovaným způsobem prostřednictvím aplikace,“ vysvětlil ředitel Úřadu správních agend Petr Triner, který se tento měsíc zúčastnil za Magistrát města Plzně slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Přívětivý úřad. Konalo se v Arcibiskupském paláci v Olomouci. Cenu převzal z rukou náměstka ministra vnitra Petra Vokáče.

Soutěž Přívětivý úřad se konala již pošesté, Magistrát města Plzně tedy uspěl v každém jejím ročníku.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.11.2021 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka