Plzeňský Proud je oficiálním pivem Febiofestu

Oficiálním pivem 29. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest je Proud. Festivalové návštěvníky a hosty osvěží Ventill 11°, TheMže 10°, Veer IPA 14°, Pepper your Saison 11° a nealko Proovan.

Cílená propagace v Plzni

 Intenzivní filmové zážitky tak umocní výtečné pivo v té nejvyšší kvalitě z plzeňského pivovaru Proud. 

„Z naší premiérové spolupráce s Mezinárodním filmovým festivalem Praha – Febiofest máme velkou radost. Febiofest je nám totiž blízký svou filosofií, v jeho programu vždy dostávali prostor kreativní tvůrci a nekonvenční projekty. Také my v Proudu rádi experimentujeme a zkoušíme nové věci. Navíc v této komplikované době mohou být kultura a film vítaným zdrojem pozitivní energie – stejně jako pivo z Proudu. I to je důvod, proč jsme s podporou Febiofestu neváhali,“ říká ředitel plzeňského pivovaru Proud Michal Škoda.  

Během MFF Praha – Febiofest 2022, od 28. dubna do 4. května , budou na čepu dvě nejprodávanější piva ze stálé nabídky Proudu: světlý český ležák Ventill 11° a lehké pivo English Pale Ale TheMže 10°. Plus dva speciály: příjemně hořká novinka Veer IPA 14° s dominantní vůní citrusů a tropického ovoce a Pepper your Saison 11° okořeněný prvotřídním vyzrálým tmavě červeným Kampotským pepřem – výsledek spolupráce s belgickým sládkem Davidem Raetsem a českou značkou .pepper..field.  Výběr z těchto čtyř piv bude na festivalu k dispozici také v lahvích a stejně tak oblíbené nealkoholické pivo Proovan inspirované stylem IPA. Všechna piva z Proudu jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, pouze nealko je pasterizované.

Pivo z pivovaru Proud se bude podávat také v rámci exkluzivního filmově-kulinárního večera Culinary Cinema, který propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Culinary Cinema 3. května naservíruje dokumentární film The Truffle Hunters o sběru a kultuře lanýžů a tematické čtyřchodové menu šéfkuchaře Marka Fichtnera. 

29. ročník MFF Praha – Febiofest se koná od 28. dubna do 4. května. Centrem festivalového dění se stane stejně jako loni Cinema City Slovanský dům v centru Prahy, vybrané sekce a masterclass bude hostit také Kino Pilotů, Ponrepo, Edison Filmhub, volnočasové centrum H55, Café Vzlet, Kampus Hybernská a Empire Hall. Po skončení hlavního programu v metropoli Febiofest zamíří do regionů.

Poznámka redakce: pokud jste fanoušek piva, doporučujeme vám navštívit unikátní pivní hotel v Nepomuku. Vyzkoušejte pivní lázně podporující imunitu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka