Plzeňští radní podpořili delší provozní dobu ve školkách, návrh půjde do zastupitelstva

Rada města Plzně podpořila prodloužení provozní doby v mateřských školách. Souhlasila s tím, že bude městským obvodům na zajištění této služby převedena částka 861 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návrh ještě musí schválit zastupitelé. Prostředky jsou určeny na období březen až prosinec 2016, konkrétně na prodloužení provozu školek od 16 do 16:30 hodin. Radnice ve spolupráci s městskými obvody tímto opatřením vychází vstříc svým občanům. 

„Obvody si určily počet škol, u nichž chtějí provozní dobu prodloužit, podle toho jim byly přiděleny finanční prostředky. Stanovili jsme jednotnou částku na dítě, kterou jsme pak vynásobili počtem dětí v jednotlivých mateřských školách,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro oblastí školství a sociálních věcí Eva Herinková. 

Městskému obvodu Plzeň 1 je tak navrhován převod do rozpočtu pro devět školek ve výši 319 tisíc korun, Městskému obvodu Plzeň 2-Slovany ve výši 28 tisíc korun pro jednu mateřinku, třetímu městskému obvodu částka 312 tisíc korun pro 11 školek, Městskému obvodu Plzeň 4 pro pět zařízení částka 185 tisíc korun a šestému městskému obvodu pro jednu jeho školku částka 17 tisíc korun. 

Finanční prostředky mohou být použity pouze na platy a náklady s nimi související a budou hrazeny z provozních výdajů rozpočtu magistrátního odboru školství. Spuštění prodloužené provozní doby ve  školkách je plně v kompetenci ředitelky mateřské školy, která musí garantovat plné organizační zajištění. Pokud tak například bude vedení školky vědět, že v konkrétní den nikdo z rodičů nechce službu využít, je v kompetenci ředitelky tuto službu v daný den neposkytnout. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka