Plzeňští šermíři sbírají na konci sezony další úspěchy

Květen a červen jsou tradičně obdobím, kdy šermířská sezóna vrcholí mistrovskými soutěžemi ve všech kategoriích a zbraních. Nastupující generaci šermířů TJ Lokomotiva Plzeň se podařilo získat několik cenných umístění.

Cílená propagace v Plzni

Ještě před mistrovstvím republiky získal Jakub Jindra stříbrnou medaili na silně obsazeném turnaji SC Cup-ČEZ v šermu kordem žáků. Na mistrovství republiky v téže kategorii pak přes velká očekávání obsadil konečné 9. místo a celkově 6. místo v seriálu soutěží MČR žáků 2016/2017. Žákyně Gabriela Pešulová se v této kategorii dívek probojovala do finálové osmičky, kde skončila na konečném 8. místě.

Kadeti absolvovali svojí mistrovskou soutěž kordistů v Olomouci, kde Tomáš Kroužecký vybojoval výborné 8. místo a posunul se v seriálu soutěží MČR kadetů 2016/2017 na celkové 7. místo, přičemž na konci minulé sezóny figuroval na 49. místě. O den později pak družstvo plzeňských kadetů ve složení Tomáš Kroužecký, Jakub Jindra a Šimon Smrček nastoupilo k soutěži družstev. Po nevýrazném začátku plzeňské naděje zabojovaly a ve vypjatém utkání s SC Praha B získaly bronzovou medaili, která je prvním cenným kovem z mistrovství republiky v týmových soutěžích po více než deseti letech.

Neztratili se ani plzeňští veteráni. Petr Skrovný vyhrál v polovině května veteránský turnaj kategorie AK0 v Praze, Jaroslav Jílek byl v kategorii AK1 třetí. O čtrnáct dní později obsadil Petr Skrovný 4. místo v kategorii seniorů na maratonském kordovém turnaji v Saafeldu. Mistrovské soutěže čekají veterány tento víkend v Mostu.

Po ukončení sezóny 2016/2017 se budou plzeňští šermíři připravovat individuálně doma nebo v rámci mezinárodních kempů, v srpnu je pak čeká společné soustředění zaměřené na fyzickou přípravu a poté již start do nové sezóny.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.06.2017 06:00



3 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka