Plzeňští stepaři mají před festivalem skvělou formu, přivezli pět zlatých pohárů

Děti a junioři z plzeňského Step by Step studia Kamily Borovské zazářili na letošním ročníku Step Cupu Říčany, odkud si v různých kategoriích přivezli celkem 5 zlatých, 1 stříbrný a 2 bronzové poháry.

Cílená propagace v Plzni

Na všechny oceněné sestavy se mohou těšit i návštěvníci mezinárodního Plzeňského festivalu stepu. K vidění budou v sobotu 12. 5. na open air vystoupení U branky nebo na závěrečném Galavečeru v Besedě.

Zlato si z Říčan přivezla velká skupina dětí Tap Shoes, malé skupiny dětí Dance with me a juniorů Dynamite a dále tria dětí Ride all day a juniorů Candyman. Stříbro získala malá skupina juniorů Can´t stop a bronz velká skupina dětí Sandman a také junior Antonín Borovský za své sólo. „Na Step Cupu Říčany jsme byli už potřetí, tentokrát to byl ale jednoznačně největší úspěch. Malé i větší děti tančily skvěle. Šly do toho naplno a je vidět, jak moc je stepování baví! Plzeňským divákům se všichni představí v rámci našeho festivalu stepu,“ říká Kamila Borovská z plzeňského Step by Step studia, které festival organizuje.

Plzeňský festival stepu se koná už pátým rokem. I když je jeho pořádání velmi náročné, přináší ovoce právě v rostoucím zájmu o step i ve zvyšování úrovně domácích stepařů. „V rámci festivalu mají naši stepaři jedinečnou příležitost vystupovat na jednom pódiu s českými i zahraničními špičkami. To je pro ně obrovská motivace. Letos přijede například skutečná hvězda, několikanásobný mistr světa Daniel Borak,“ říká Kamila Borovská. Velký přínos mají v rámci festivalu i workshopy, určené podle úrovně nejen zkušeným stepařům, ale i začátečníkům. Festival trvá čtyři dny, od 10. do 13. května, a nabídne i další zajímavé akce, jako například Flash mob nebo oblíbenou swingovou tančírnu. Vrcholem festivalu je slavnostní Galavečer v Měšťanské besedě, kterým budou diváky provázet vítězové 6. řady soutěže StarDance herečka Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš.

Plzeňský festival stepu
pod záštitou náměstka primátora města Plzně Martina Baxy
5. ročník, 10. – 13. 5. 2018
DEPO2015, Měšťanská beseda, open air U Branky


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.04.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka