Plzeňští stepaři přivezli z Mistrovství Evropy zlato

Na Mistrovství Evropy Tap Dance v rámci IDO, které se koná 6. – 9. června v Praze, získala formace Adults II plzeňského Step by Step studia zlatou medaili.

Cílená propagace v Plzni

Osmnáctičlenná skupina mužů i žen ve věku od 30 let stepovala choreografii Like you. Díky druhému místu na květnovém Mistrovství ČR v Praze si tato formace zajistila i postup na mistrovství světa, které se uskuteční na podzim v Německu.

„V kategorii Adults II se nám podařilo sestavit skupinu, která se vyznačuje nejen tím, že jsou výborní stepaři, ale i vynikající lidé a skvělý tým,“ říká o svých úspěšných svěřencích jejich trenérka a majitelka plzeňského Step by Step studia Kamila Borovská.

Na Mistrovství Evropy se neztratili ani další členové Step by Step studia. Velký úspěch zaznamenal teprve patnáctiletý Matěj Borovský, který se svým sólovým vystoupením obsadil 6. místo v kategorii dospělých. Také on už z Mistrovství ČR postoupil na mistrovství světa a bude na podzim reprezentovat Plzeň v německé Riese. Jeho trenérem je Igor Bezdieniezhnykh, vicemistr světa ve stepu, který o Matějovi Borovském říká, že je pracovitý a talentovaný: „Je to Matějova první soutěž po přechodu z juniorské kategorie mezi dospělé stepaře, a to bývá šance na úspěch poměrně malá. Většina si proto dává rok pauzu, ale Matěj ne. Opravdu hodně dřel a za ten rok se hodně zlepšil.“

V kategorii dospělých Adults I se umístila na výborném 5. místě malá skupina Dynamit a malá skupina juniorů s choreografií Can´t stop se umístila na 8. místě.
„Z úspěchu na Mistrovství Evropy v Praze máme obrovskou radost, všichni stepaři předvedli skvělé taneční výkony a svá vystoupení si naplno užili. Děkuji všem, kteří nám drželi palce,“ říká Kamila Borovská.

Plzeňské Step by Step studio vzniklo v roce 2010, sídlí v prostorách DEPO2015 a v současné době ho navštěvuje na 150 stepařů všech věkových kategorií. Spolek K.R.O.K., který Studio provozuje, pořádá už pátým rokem v květnu Plzeňský festival stepu s mezinárodní účastí.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka