Plzeňští zvířecí záchranáři upravili čapí hnízdo v Ostrově

Pravděpodobně v tomto roce poslední rekonstrukci a úpravu hnízda čápa bílého plzeňští zvířecí záchranáři v pátek 18. listopadu realizovali v Ostrově u Karlových Varů.

Cílená propagace v Plzni

Snížení hnízda na budově galerie knihovny uprostřed nádherného parku v Ostrově u Karlových Varů proběhlo na základě dohody a za podpory Karlovarského kraje na žádost uživatele objektu.
 

Celá akce se plánovala poměrně narychlo a podle předpovědi počasí, možnostech výškové techniky a spoluúčasti Hasičských záchranných sborů Karlovarského kraje.
  
 "Původně jsme měli domluvenou plošinu, ta ale ve stanovený termín nemohla, tak jsme požádali o spolupráci profesionální hasiče HZS KK s tím, že naplánovaná místní hasičská technika musela mimořádně do servisu.  
 Naštěstí se na poslední chvíli podařilo hasičům poskytnout na akci třicetimetrový hasičský žebřík jednotky dobrovolných hasičů z Chodova," líčí šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň.
 

Díky perfektní koordinaci hasičů a jejich pomoci a zároveň hlavně pak i příznivému počasí a povětrnostním podmínkám (Ostrov u KV byl snad jediným místem v ČR, kde nepršelo) se podařilo čapí hnízdo (za dvě hodiny) snížit, uklidit střechu, vyčistit okapové žlaby a poměrně náročnou akci úspěšně zrealizovat.

"Více už na přiložených fotografiích a děkuji všem zúčastněným, hlavně pak hasičům, kteří nám pomohli, také hasičským složkám," dodává Makoň.

foto: desop
 
 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka