Plzeň v neděli rozběhá Škoda Fit půlmaraton

Plzeňský Škoda FIT půlmaraton, který loni do ulic a okolí západočeské metropole přilákal na 1400 účastníků, je opět tady.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město ožije sportovním svátkem v neděli 30. září. V rámci běžecké akce organizátoři chystají i doprovodné závody a bohatý program na náměstí Republiky, kde bude mít půlmaraton svůj start i cíl. Zájemci o účast v závodu se mohou přihlásit osobně na stánku organizátorů na náměstí Republiky v den konání Škoda FIT půlmaratonu.

„Trasa hlavního závodu je atraktivní tím, že je jednokolová a díky tomu, že vede historickým jádrem Plzně, okolím řek, hlavním areálem Škodovky i parky, patří v Česku mezi nejzajímavější městské tratě,“ říká za organizátory vedoucí Marketingu Škody Transportation Petr Hašpl.

Atraktivní závod se za dva roky své existence již zařadil mezi největší sportovní události v Plzeňském kraji. A jak bude vypadat hlavní závod? „Půlmaratonci se vydají z centra města na trať v 11 hodin. Součástí závodního „balíčku“ pro účastníky bude i občerstvení na trati i v prostoru cíle, každý navíc po doběhu získá unikátní medaili, pro ty nejlepší jsou připraveny finanční odměny, pro všechny účastníky pak zajímavá tombola o sportovní ceny. Na programu sportovního dne budou vedle samotného půlmaratonu i dětské závody, rodinný běh a štafety,“ sděluje Petr Hašpl.

Na trase půlmaratonu budou i letos běžce motivovat zkušení vodiči, kteří poběží na různé cílové časy. „Vybere si každý, budeme udávat tempo na časy od 1:30 až po 2:15 hodin,“ říká šéf TEMPOMAKERS Plzeň Jiří Mašek, který se svými kolegy bude během půlmaratonu běžcům pomáhat.

Organizátoři půlmaratonského dne připravují i bohatý doprovodný program v centru dění, na náměstí Republiky. Partneři projektu Škoda FIT navíc nabídnou na svých stáncích informace o zdravé výživě, připraví možnost testování kondice a zdravotního stavu a mnohé další.

Nedělní sportovní program zahájí na náměstí Republiky Dětské běhy ZPMVČR. Organizátoři připravili okruh o délce 320 metrů, který poslouží coby trasa malým závodníkům v celkem deseti dětských a mládežnických kategoriích. Nesoutěžní Rodinný běh Metrostav odstartuje jen 15 minut po startu hlavního závodu a zahrne trasu o délce 2,5 kilometru.

Škoda FIT půlmaraton je první jednokolový půlmaraton v Plzni se startem a cílem na náměstí Republiky a je součástí programu Škoda FIT, kterým Škoda Transportation a její partneři v Plzeňském kraji podporují aktivity zaměřené na sport a zdravý životní styl. Mezi patrony projektu patří třeba legendární atletka Dana Zátopková, hokejista Martin Straka, guru českého běhu Miloš Škorpil, nebo olympijský medailista Jan Řehula.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka