Po dvaceti letech provozu město opravilo Slunečnou lávku v Českém údolí

Lávka v Českém údolí v Plzni na Borech je opravená. Dřevěné mostové fošny byly kvůli postupující hnilobě nahrazeny novými, došlo také na novou protikorozní úpravu.

Cílená propagace v Plzni

Slunečnou lávku využívají pěší a cyklisté, umožňuje jim přejít přes řeku Radbuzu z Borského parku do chatové oblasti Výsluní. Oprava za téměř dva miliony korun trvala měsíc a zajišťovala ji Správa veřejného statku města Plzně.

„Město Plzeň má ve správě 62 lávek a průběžně je opravuje, aby byly bezpečné. Někdy jde jen o menší opravy, jindy o větší zásah, který lávce zajistí delší životnost. Stav lávek průběžně monitorujeme, aby pohyb po nich byl pro jejich uživatele bezpečný,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Stávající lávka přes Radbuzu v Českém údolí s označením PM-030 byla vybudována v roce 2003 a od té doby se na ní prováděly pouze běžná údržba a drobné opravy. Po téměř dvaceti letech tedy došlo na první větší opravu. Celá konstrukce lávky byla postupně očištěna tlakovou vodou a nově natřena. Stávající dřevěná více než 37 metrů dlouhá mostovka z dubových fošen byla kvůli postupující hnilobě nahrazena novou dřevěnou mostovkou. „Mostovka byla postupně rozebrána, konstrukce očištěna. Pak byly provedeny nové nátěry a položeny fošny nové mostovky. Došlo i na opravy opěr a pilířů. Součástí prací bylo také vybudování pevné chráničky vedení veřejného osvětlení. Ta má zabránit opakovanému poškozování a krádežím kabelů,“ vysvětlil Václav Šašek ze Správy veřejného statku města Plzně, který měl stavbu na starosti.

Oprava lávky začala 8. srpna, kdy se zcela uzavřela. Pěší i cyklisté byli směrováni na náhradní trasu, která využívala Tyršova mostu. Stavbu prováděla firma ISKOM, spol. s. r. o. a stála 1,94 milionu korun včetně DPH.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka