Po roce vyjíždí mezinárodní linka Klatovy-Bodenmais

V sobotu 5. června vyjíždí po roce mezinárodní autobusová linka č. 982 Klatovy-Bodenmais, která již několik let spojuje Klatovsko se Spolkovou republikou Německo.

Jarní servisní akce AUTO CB

V letošním roce došlo k prodloužení linky oproti předchozím letům právě do lázní Bodenmais. Linka bude v provozu ve všední dny i o víkendu až do 26. září, k cestování lze využít tarif IDPK.

Společně s okresy Cham a Regent je Plzeňský kraj garantem mezinárodního dopravního spojení na území Plzeňského kraje a Bavorska. „Jsme velmi rádi, že došlo k obnově přeshraničního spojení mezi Klatovskem a Bavorskem. Cílem spolupráce je propojení veřejné osobní regionální dopravy jak na straně české tak i bavorské, které umožní obyvatelům obou zemí komfortnější cestování mezi východním Bavorskem a Plzeňským krajem. Za důležité považuji prodloužení linky do lázní Bodenmais a návaznost na regionální dopravu,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek.

První ranní spoj linky navazuje v Nýrsku u vlakového nádraží na vlak z Plzně, následně jede přes Svatou Kateřinu, Lam, Arnbruck do Bodenmaisu. I při cestě odpoledne zpět spoj navazuje v Nýrsku na vlak do Klatov a Plzně.

O víkendech spoje zajišťuje dopravce ARRIVA STŘEDNÍ ČECHY, na lince platí tarif IDPK (po českém území i pro mezistátní cesty). Pro jednotlivé jízdy pouze po území SRN platí tarif VLC (www.vlc-tarif.de), u nějž je platba pouze v eurech. Na lince platí nová síťová jízdenka Turista Plzeňskem a Bavorskem. V pracovní dny zajišťuje dopravu dopravce Wenzl, přičemž nástup po českém území je možný již s předem zakoupenou jízdenkou (např. z mobilní aplikace či z jiného spoje IDPK).

Na trase mezinárodní linky jsou turisticky atraktivní cíle, jakými jsou např. přechod přes vrch Ostrý do Hamrů, pěší túra po hřebenech z Ecku, lázeňské město Bodenmais, turistická trasa na Velký Javor.

Více informací najdete na webu IDPK.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.06.2021 08:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka