Podvodníci tahají z lidí přes sociální sítě telefonní kódy, pak je oberou

Policisté šetří několik případů, kdy byly osoby podvedeny na sociálních sítích a neznámý pachatel z nich vylákal kódy z mobilního telefonu. Pak získal finanční hotovost.

Cílená propagace v Plzni

 Domažličtí policisté šetří v poslední době několik případů, kdy byly osoby podvedeny na sociálních sítích. V domnění, že komunikují na sociální síti s kamarádkou či příbuznými, na žádost jim sdělily telefonní čísla a následně poskytly kódy, které na jejich mobil přišly, prostřednictvím aplikace messenger na výše uvedený profil své kamarádky či příbuzných. Poté však se zděšením zjistily, že jim byla zaslána vyúčtování za různé služby v řádech tisíců korun.

      Vzhledem k tomu, že jsou lidé nadmíru důvěřiví a obdobných případů přibývá, nabádáme uživatele sociálních sítí k obezřetnosti. Pokud obdržíte žádost podobného charakteru, je určitě vhodné známého kontaktovat jiným způsobem, nejlepé osobně, a zjistit veškeré okolnosti. Když se i přes toto varování stane něco podobného, dotyčného pachatele na sociálních sítích neblokujte, neodstraňujte z přátel. Veškerou komunikaci předložte policistům, proto ji nemažte.

      V případě zjištění podvodného jednání také doporučujeme kontaktovat přátele na sociální síti a o daném jednání falešného účtu je informovat. Pokud zjistíte, že již někdo z vašich přátel podvodníkovi naletěl, doporučte mu, aby věc taktéž oznámil na policii.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.12.2020 07:04



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka