Podvodník vybíral na neslyšící, inkasoval do kapsy

Cizinec ve středu odpoledne vybíral od hostů restaurace v centru Plzně peníze na sbírku pro neslyšící a tělesně postižené. Podvodem z občanů lákal peníze pro svou potřebu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podvodným jednáním se pokoušel z návštěvníků jedné z vyhlášených restaurací v centru Plzně vylákat peníze 47letý cizinec.

Ten hosty oslovoval s tím, že zastupuje regionální sdružení pro neslyšící a tělesně postižené občany a pro potřeby tohoto sdružení vybírá peníze, které by měly sloužit k vybudování mezinárodního centra. Jeho jednání se však nejen hostům, ale především zaměstnancům pohostinství zdálo velmi podezřelé. Muž si totiž vybrané peníze strkal rovnou do kapsy kalhot. Proto vše okamžitě oznámili na tísňovou linku policie. Povedený podvodníček chvilku nato putoval s policejní hlídku na služebnu Obvodního oddělení Plzeň - Střed.

Do té doby se mu od důvěřivých občanů podařilo vybrat 419 korun. S ohledem na výši finančních prostředků, které se podvodem z poškozených vylákal, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přestupek proti majetku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka