Podzim s klatovskými drůbežáři: Recepty s kuřecím masem, dýní, medem a batáty

Počasí se na podzim proměňuje ze dne na den, a stejně tak můžete kouzlit i v kuchyni každý den s mnoha skvělými sezónními surovinami nevyjímaje dýní.


Drůbežářský závod Klatovy připravil tři fantastické recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale zahřejí i na duši. 

Recepty s kuřecím masem, špenátem, dýní a batáty rozzáří pestrými surovinami talíř a nabídnou to nejlepší, co podzim přináší. Připravte si magické menu a ochutnejte šťavnaté kuřecí maso na několik způsobů. 

KUŘECÍ PALIČKY PEČENÉ NA DÝNI A CIBULI

Ingredience:

8 kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy

1 lžíce sladké mleté papriky

1 malá dýně hokaido nebo 1 velké

2 červené cibule

hrst vlašských ořechů

olivový olej

5 větviček rozmarýnu

sůl

pepř

8 plátků másla na dokončení

Postup přípravy: 

1/ Kuřecí paličky omyjte, osušte a osolte ze všech stran a kůžičku posypejte

paprikou. Naskládejte je na velký plech. 

2/ Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni omyjte a pokrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na klínky. Rozložte vše kolem kuřete. Ze dvou větviček rozmarýnu otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Přidejte k masu a zelenině. 

3/ Zbylé větvičky volně rozházejte kolem masa. Celý pekáč polijte olivovým olejem. Vložte pekáč do trouby a pečte 1 hodinu. 

4/ 20 minut před koncem přidejte k masu vlašské ořechy a naskládejte na každý kousek kuřete plátek másla. Kůžička pak bude hezky křupavá.

5/Ihned podávejte s pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.

KUŘECÍ MASO S BATÁTY

Ingredience: 

600 g kuřecích prsních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy

150 ml olivového oleje

3 lžičky grilovacího koření

30 g ostré zeleninové pochoutky harissa

sůl

pepř

2 větší batáty

citronová šťáva

1 balení listového špenátu

dýňová semínka

Postup přípravy: 

1/ Očištěné kuřecí řízky podélně rozkrojte a rozpulte. Naložte je do marinády ze 100 ml oleje, koření, harissy, soli a pepře. Nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu. 

2/ Oloupané batáty nakrájejte na trojhránky. Vsypte je na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a přidejte maso. Přelijte šťávou z citronu smíchanou s trochou olivového oleje. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C 30 minut. 

3/ Mezitím na páře uvařte listový špenát. Hotové batáty a maso podávejte s ochuceným listovým špenátem. Vše dozdobte dýňovými semínky.

KUŘECÍ PALIČKY V MEDOVÉ MARINÁDĚ

Ingredience:

8 ks kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy

6 lžic medu

mletá paprika

4 lžíce worcestrové omáčky

4 lžíce sojové omáčky

mletý pepř

sůl

1 lžička sušeného česneku

chilli

2 lžíce oleje

Postup přípravy: 

1/ Nejprve si připravte marinádu z medu, oleje, worcesteru, sójové omáčky, soli, pepře, mleté papriky, sušeného česneku a chilli. Vše smíchejte a kuřecí paličky nechte marinovat alespoň 2 hodiny. 

2/ Poté maso naskládejte do pekáčku, přelijte marinádou, přikryjte a pečte asi 45 minut. 

3/ Pak maso odkryjte a nechte dalších 15 minut dopéct, vytvoří se lahodná kůrčička. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninou.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka