Podzim znamená přípravu na ukončení sezony dětských hřišť

Také v podzimním období se pracovníci ÚMO Plzeň 3 a také odborné firmy zaměřují na pravidelné prohlídky dětských herních prvků.

Cílená propagace v Plzni

Také se připravují na ukončení sezóny dětských hřišť, které má obvod na svém území v péči.

S blížící se zimou se řetězové houpačky, houpací hnízda a lanovky každoročně z dětských hřišť přes zimní sezonu nechali demontovat a do jara uskladnili. Důvodem byla vždy bezpečnost dětí, neboť povrch pod prvky v zimě namrzal a byl kluzký.

„V letošním roce jsme se vzhledem k mírným zimám rozhodli, že houpačky ponecháme. Budeme sledovat aktuální vývoj počasí a podle toho se rozhodneme, zda houpačky demontujeme, kdyby hrozilo nějaké riziko úrazů,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

V posledních letech jsme si prostě zvykli, že mírné zimy, často i bez sněhu, začínají být tradicí. Vzhledem k této zkušenosti se plzeňský centrální obvod poprvé rozhodl pro toto řešení, které se bude týkat i mateřských školek.

„Stejným způsobem budeme postupovat i v obvodních mateřských školách, kde máme spoustu herních prvků. Pokud bude opět mírná zima, chceme dětem při venkovním pobytu dopřát radost z houpání,“ dodal Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

„Žádám všechny rodiče, aby dbali na zvýšenou pozornost při návštěvě dětských hřišť v zimním období a aby své návštěvy upravili podle povětrnostních podmínek. Jde především o bezpečnost dětí,“ doplnil David Procházka.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka