Pojišťovna s krajem pořádají Den zdraví v Klatovech

V úterý 6. června se bude na náměstí Míru v Klatovech konat „Den se zdravotně preventivním programem“, jenž pořádá VZP ČR ve spolupráci s Plzeňským krajem.

Cílená propagace v Plzni

Každý zde bude moci využít rozmanitou škálu poradenství či základních zdravotních vyšetření bezplatně. 

Své služby nabídnou partneři VZP ČR, jako jsou Státní zdravotní ústav a Aquaforum Františkovy Lázně a organizace Plzeňského kraje - Klatovská nemocnice, a. s., a Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje. Na stáncích VZP ČR bude možné získat informace týkající se veřejného zdravotního pojištění, zdravotní péče, preventivních programů a online komunikace.

„Plzeňský kraj tuto akci velmi rád podpořil. Díky tomuto projektu můžeme do povědomí veřejnosti dostat mnoho důležitých poznatků o tom, jak by každý z nás měl preventivně pečovat o své zdraví, protože ze 70 %  jsme ho schopni sami ovlivnit,“ říká náměstek hejtmana pro oblast  zdravotnictví Pavel Hais. 

Na jednotlivých stanovištích Klatovské nemocnice budou probíhat bezplatná vyšetření, jako např. odběry kapilární krve na stanovení hladiny cukru, měření nitroočního tlaku, správná hygiena rukou a zjištění krevní skupiny.

Na náměstí bude připravena prezentace ZZS PK s praktickou ukázkou resuscitace, kterou si mohou návštěvníci vyzkoušet, aplikace defibrilátoru a přehlídka vozidel zdravotnické záchranné služby.

Ve stánku Aquaforum Františkovy Lázně budou mít návštěvníci možnost konzultovat dotazy s fyzioterapeutem, rehabilitačním pracovníkem a otázky k lázeňským pobytům.

Státní zdravotní ústav nabídne možnost vyzkoušet si brýle simulující účinky zhoršených schopností, včetně snížené pozornosti či vizuálního zkreslení a dětským návštěvníkům nabídne vzdělávací program plné zábavy na téma úrazy. Součásti programu budou krátké přednášky a tvořivá dílna.

Pro děti budou připravené zábavné hry a aktivity.

Vstupné je zdarma, akci můžete navštívit v čase od 14:00 do 17:00

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.06.2023 07:11



6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka