Pokračuje Housing First. Pomáhá zdravotně znevýhodněným s bydlením

Dvacet sociálních bytů pro minimálně 33 osob poskytne město Plzeň neziskové organizaci Ledovec v rámci projektu Housing First II.

Cílená propagace v Plzni

Byty poslouží lidem se zdravotním znevýhodněním, kteří se nachází v těžké životní situaci a potřebují dlouhodobé standardní bydlení ke stabilizaci svého života. Projekt podpořily dotace z Evropské unie. Smlouvu o pokračování partnerství v rámci tohoto projektu mezi městem Plzní a organizací Ledovec schválili radní města na svém zasedání. Tato pomoc je v Plzni poskytována od roku 2019 a využívá zkušeností z realizovaného projektu města Plzně.
 „Těší mě, že projekt pokračuje. Je potřeba podporovat lidi v bytové nouzi, kteří jsou motivovaní, chtějí svou situaci řešit, platit nájem, stát se dobrými sousedy. Životní příběhy a osudy některých klientů jsou dramatické a strastiplné. Společné mají jedno – svou stávající situaci chtějí trvale změnit a vrátit se k úspěšnému společenskému životu. Každý člověk je schopen žít nezávisle, pokud je mu poskytnuta dostatečné podpora,“ uvedla radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.
Housing First znamená v překladu z angličtiny „bydlení především“. S Ledovcem na projektu úzce spolupracuje Odbor dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně. „Tento program se zaměřuje na lidi se zdravotním znevýhodněním, kteří jsou v bytové nouzi a potřebují intenzivní podporu, aby stabilizovali svůj život,“ doplnila vedoucí oddělení sociální práce a dostupného bydlení magistrátního odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Lenka Walterová.
V první etapě realizované v letech 2019 až 2022 poskytla Plzeň deset bytů. Nadále se počítá s pokračováním projektu do roku 2025.
Ledovec je nezisková organizace, která nabízí lidem se zdravotním znevýhodním z plzeňského regionu podporu při udržování a zlepšování kvality jejich života v běžných podmínkách. Provozuje Centra duševního zdraví v Plzni a Klatovech. Věnuje se také destigmatizačním a preventivním programům v oblasti duševního zdraví.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka