Policie s hygienou kontrolovala cizince v Tachově

Akce, která byla zaměřena na pobytovou kontrolu cizinců, se uskutečnila ve spolupráci s policisty z místního obvodního oddělení a s pracovníky krajské hygienické stanice.

Cílená propagace v Plzni

V průběhu celého roku provádí cizinecká policie v rámci výkonu své činnosti pobytové kontroly na území celého Plzeňského kraje. Na začátku dubna letošního roku se jedna z takových kontrol uskutečnila v Tachově. Jednalo se o součinnostní pobytovou kontrolu cizinců zaměřenou na ubytovací zařízení a průmyslové zóny. Akce se kromě policistů Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zúčastnili také policisté tachovského obvodního oddělení a pracovníci Krajské hygienické stanice Plzeň. Policisté po své linii kontrolovali u cizinců například dokumenty potřebné k pobytu na území České republiky, jejich pracovní smlouvy a zda cizinci skutečně vykonávají činnost, pro kterou jim byl povolen pobyt na území naší republiky.

 V dopoledních hodinách se součinnostní kontrola uskutečnila v jedné vytipované firmě v Tachově, kde policisté namátkově zkontrolovali přes 20 cizinců. Zjistili při tom, že dva z nich nemají doklady potřebné k vykonávání činnosti, a tak s nimi zahájili správní řízení o vyhoštění. V dalších 4 případech u sebe neměli cizinci potřebné doklady – těm policisté uložili příkazy na místě.

V odpoledních hodinách policisté společně s pracovníky krajské hygieny zkontrolovali dvě tachovské ubytovny, kde policisté u ubytovaných kontrolovali potřebné doklady a pracovníci krajské hygieny se zabývali kontrolou dodržování provozního řádu a s ním spojených hygienických nařízení.

 Kontroly samotné cizinecké policie, ale i součinnostní kontroly ve spolupráci s dalšími institucemi budou v průběhu celého roku na různých místech Plzeňského kraje probíhat i nadále.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.04.2021 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka