Policisté dohlédnou na návštěvníky Šumavy

Vzhledem k příznivým sněhovým podmínkám na Šumavě, především na Železnorudsku a Kašperskohorsku, se očekává zvýšený počet návštěvníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

O víkendu policisté předpokládají enormní zájem občanů o uvedené lokality, využívání běžeckých tratí i dalších turisticky zajímavých míst na Šumavě. Z tohoto důvodu bude posílen výkon služby o další hlídky pořádkové a dopravní policie.

"Prosíme návštěvníky, aby dodržovali pravidla silničního provozu. S pobytem na horách úzce souvisí i parkování vozidel a žádáme řidiče, aby využívali označená a vymezená místa. Nezapomínejte, že v případě potřeby, musí být umožněn průjezd vozidel integrovaného záchranného systému," říká policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Připomíná řidičům, že nebezpečný může být při jízdě vozidlem i sníh na střeše a kapotě, který při zabrzdění může zůstat na sklech a zakrývat výhled.

Dále upozorňuje občany i na dodržování Návštěvního řádu Chráněné krajinné oblasti a Národního parku Šumava. Policisté budou poskytovat asistenci při kontrolách strážcům parku, zejména ve zvlášť chráněných lokalitách, například v blízkosti Černého a Čertovo jezera.

Policisté v uvedených lokalitách budou dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale i na dodržování vládních nařízení, v rámci vyhlášeného nouzového stavu, která budou řešit individuálně.

"Přejeme všem turistům a sportovcům příjemný pobyt na horách a nezapomeňte na vlastní bezpečnost," dodává Ladmanová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.01.2021 07:33



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka