Policisté hlídají v době adventu Plzeň. Nejen kvůli zlodějům

Jako každý rok přijali policisté Městského ředitelství policie Plzeň ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zvýšené bezpečnostní opatření a to nejen v období adventu.

Cílená propagace v Plzni

Policisté dohlíží v rámci zvýšeného výkonu služby na bezpečnost občanů zejména na místech s větší fluktuací osob, jako jsou vánoční trhy, nákupní centra a další vytipovaná místa, kterými je například Americká třída nebo Hlavní vlakové nádraží a jeho okolí. Cílem opatření je především zvýšení pocitu bezpečí občanů v těchto lokalitách a dále prevence proti páchání trestné činnosti majetkového charakteru, jako jsou krádeže na osobách v nákupních centrech, tržištích, v hromadných dopravních prostředcích a dalších místech se zvýšenou koncentrací osob.

Městské ředitelství policie Plzeň již dlouhodobě a úzce spolupracuje s městskou policií a státní správou a samosprávou, kteří se také podílí na hladkém průběhu opatření. Policisté jsou připraveni reagovat na aktuální situaci, zejména v oblasti veřejného pořádku a v případě potřeby jsou připraveni adekvátně zasáhnout. Samozřejmě dohlíží i na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V rámci opatření policisté doposud zkontrolovali desítky osob, zjistili několik skutků přestupkového charakteru a vypátrali tři hledané osoby. Také poskytli první pomoc seniorovi, který upadl na schodech na hlavním vlakovém nádraží.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.12.2023 07:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka