Policisté kontrolovali na D5 kamiony a autobusy

V úterý 21. září 2021 proběhla na území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu řidičů nákladní a autobusové dopravy na dálnici D5.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z dopravní služby se zaměřili na kontrolu dodržování všech povinností pro silniční a nákladní dopravu. Z tohoto důvodu se policisté kromě kontroly technického stavu vozidel zaměřili rovněž na dodržování bezpečnostních přestávek, kontrolu tachografů i dobu odpočinku.

Hlídky se v neposlední řadě zaměřily i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, ale i na problematiku spojenou s ilegální migrací, pašování drog a ilegální přepravu zbraní.

Během akce policisté zkontrolovali téměř tři desítky nákladních vozidel, z nichž 21 řidičů se dopustilo přestupkového jednání. Nejčastějších prohřeškem řidičů bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to v patnácti případech. Čtyři řidiči se dopustili dopravního přestupku držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení, jeden řidič se nevěnoval řízení a jeden z motoristů neměl platnou dálniční známku.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.09.2021 09:55



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka