Policisté kontrolovali rychlost, zaměří se na ni i o Velikonocích

Policisté se zaměřili na to, jak řidiči motorových vozidel dodržují dopravní předpisy, především pak nejvyšší povolenou rychlost.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v několika posledních týdnech plní důležité úkoly, které jsou spojeny s vyhlášeným nouzovým stavem. I nadále se však věnují běžným činnostem. V několika posledních dnech se pozornost policistů zaměřila mimo jiné více na problematiku silničního provozu v našem kraji. Tyto akce probíhaly během uplynulého víkendu a v pondělí a policisté během nich kontrolovali dodržování povolené rychlosti jízdy, a to jednak na stanovištích se stacionární radary, ale i s využitím mobilních hlídek – tedy s policejními vozidly v civilním provedení, ve kterých jsou radary přímo zabudovány.

Ze všech zjištěných dopravních přestupků se na pomyslném prvním místě umístil řidič, který projížděl Studentskou ulicí v Plzni rychlostí 127 km/hod. Druhá zaznamenaná nejvyšší překročená rychlost byla rovněž na území města Plzně, a to 100 km/hod. Dopravní policisté kontrolovali rychlost jízdy i mimo obce, jedna z mobilních hlídek se pohybovala např. na hlavním silničním tahu mezi Plzní a Karlovými Vary, kde hned po několika málo minutách prováděné kontroly naměřili policisté rychlost jízdy projíždějícího vozidla 144 km/hod. Všechny přestupky policisté oznámili na příslušné správní orgány.

"S ohledem na blížící se velikonoční svátky bychom chtěli apelovat na všechny řidiče, aby dodržovali dopravní předpisy a svou riskantní jízdou zbytečně neohrožovali sebe ani ostatní účastníky silničního provozu. Dodržujte rychlost, věnujte se řízení a buďte ohleduplní k ostatním. Uvědomte si, prosím, že i dopravní nehody – nemluvě o jejich následcích, zaměstnávají složky integrovaného záchranného systému, které v této době plní i spoustu jiných úkolů," říká mluvčí policistů Pavla Burešová.

S ohledem na nekázeň účastníků silničního provozu se i v následujících dnech, tedy i o Velikonocích, policisté zaměří na dodržování pravidel silničního provozu na území Plzeňského kraje.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.04.2020 07:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka