Policisté na Plzeňsku kontrolují opuštěné chaty

Návštěvnost rekreačních objektů má v průběhu roku svá neměnná pravidla. V zimních měsících je lidé obývají jen velmi zřídka, výjimku tvoří objekty pro celoroční užívání.

Jarní servisní akce AUTO CB

Větší intenzita návštěv přichází na jaře, kulminuje v létě, aby se sklizní zahradních plodů na podzim začala slábnout. Objekty se zazimovávají a čeká s opět na jaro. Celý tento cyklus se neustále opakuje. Pachatelé krádeží vloupáním si rádi vybírají především odlehlé nezabezpečené objekty, ke kterým je dobrá dopravní přístupnost.
     Policisté z obvodního oddělení policie Město Touškov, ale i z dalších obvodních oddělení na Územním odboru Plzeň - venkov v současné době provádí kontrolní činnost v rekreačních oblastech. Policisté se zaměřují nejen na odlehlé lokality. V souvislosti s kontrolou objektů policisté připravují rozsáhlé bezpečnostní akce se zaměřením na bezpečnost majetku občanů.
     Dnes 16. října 2015 prováděli policisté z obvodního oddělení policie Město Touškov kontrolu ve vytipovaných lokalitách v okolí vodní přehrady Hracholusky. Při kontrolní činnosti zjišťovali např. zdali nedošlo k narušení objektu nebo jestli se v některých objektech nachází trvale bydlící osoby, které mohou napomoci při předcházení této majetkové trestné činnosti. Policisté budou tuto kontrolní činnost dále provádět.
 

     Policisté majitelům rekreačních objektů doporučují:
 

Řádně si objekt zabezpečit, a to třeba i za využití doplňkových prostředků (mechanické zábrany, elektronické zabezpečovací systémy, atd.).
Nenechávat v něm žádné cenné věci (elektroniku, elektrické nářadí, atd.).
Provádět nepravidelnou kontrolu, popřípadě se domluvit se svými sousedy na kontrole.
Při podezření na vloupání do objektu zásadně nevstupovat a celou věc okamžitě oznámit policii.
V neposlední řadě mít objekt správně pojištěný, a to nejen proti krádeži, ale i např. proti požáru.
Dále je vhodné si zadokumentovat věci, které v objektu ponecháte.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka