Policisté obsadili silnice kraje, kontrolovali pásy

Při celorepublikové dopravně bezpečnostní akci policejní hlídky zkontrolovaly 559 vozidel a zjistily celkem 188 přestupků. 83 řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy.

Cílená propagace v Plzni

Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se v pátek 10. března 2023 zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na používání bezpečnostních pásů.

Policisté zkontrolovali 559 vozidel a zjistili celkem 188 přestupků, které v 182 případech vyřešili příkazem na místě a 6 jich oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu. Jelikož pozornost policistů směřovala hlavně na používání bezpečnostních pásů posádky vozidla během jízdy, bylo jejich nepoužití nejčastěji zjištěným přestupkem, a to v 83 případech. Druhým nejčastějším přestupkem bylo v 21 případech použití k jízdě vozidlo, které nemá vyhovující technický stav. Osm kontrolovaných řidičů překročilo povolenou rychlost v daném úseku, sedm řidičů jelo po dálnici bez zaplaceného poplatku za její užití a jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.03.2023 07:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka