Policisté obsadili silnice v kraji, vybrali přes 40 tisíc

Policisté během akce zkontrolovali téměř 350 vozidel a zjistili celkem 123 dopravních přestupků. Za spáchané přestupky uložili řidičům pokuty v celkové výši více než 43 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Během uplynulého týdne od 9. do 15. února 2015 probíhala na území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili zejména na dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR a zároveň dodržování povinností pro silniční osobní dopravu spojenou s přepravou osob v souladu s předpisy Evropského společenství INTERBUS a zákonem o silniční dopravě. Policisté samozřejmě kontrolovali i dodržování všech dalších ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Hlídky se rovněž zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Akce se zúčastnili policisté služby dopravní policie. Tato akce byla součástí mezinárodní dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL.
 

Policisté během akce zkontrolovali téměř 350 vozidel a zjistili celkem 123 dopravních přestupků. Za spáchané přestupky uložili řidičům pokuty v celkové výši více než 43 tisíc korun. Dvacet sedm dopravních přestupků policisté oznámili k projednání správnímu orgánu. Ze zjištěných přestupků se nejvíce jednalo o nevyhovující technický stav vozidla, a to celkem v 55 případech. Dvanáct řidičů nedodrželo dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávku, pět motoristů nemělo správně zajištěný náklad, čtyři nebyli připoutáni bezpečnostním pásem, tři motoristé překročili povolenou rychlost a tři motoristé nesprávně použili tachograf. Tři řidiči řídili svůj vůz bez dálniční známky, u dvou motoristů policisté zjistili překročení hmotnosti vozidla a devět motoristů porušilo dohodu AETR.
 
V dohledu nad silničním provozem a kontrolách jeho účastníků budou policisté pokračovat i nadále
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka