Řidič, který vjel na přejezd u Běšin a způsobil téměř dvoumilionovou škodu, má obvinění

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dopravní nehody, ke které došlo dne 12. května 2021 na železničním přejezdu u obce Běšiny.

Jarní servisní akce AUTO CB

V uvedený den, pětapadesátiletý cizinec pobývající v Klatovech, řídil vozidlo značky VW Multivan po komunikaci I. třídy číslo 27 a odbočoval na komunikaci II. třídy číslo 171 směrem na obec Běšiny.

Při přejíždění železničního přejezdu přehlédl a přeslechl světelná a zvuková znamení zabezpečovacího zařízení i vlak jedoucí ve směru od Klatov na Sušici. Řidič vjel s vozidlem na přejezd a došlo ke srážce levého boku vozidla s čelní částí osobního vlaku. Po srážce bylo vozidlo odhozeno na reléový domek stojící u železničního přejezdu, který slouží k ovládání světelných signálů a výstražných zvuků.

Poškozením zařízení došlo k jeho vyřazení z provozu a vzniklá škoda činí 1 701 480 Kč a na vlaku vznikla škoda 146 600 Kč.

Od komisaře převzal muž usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.08.2021 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka