Policisté si v Plzni posvítili na ubytovny

Policisté z odboru cizinecké policie ve spolupráci se zástupci Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje, Hasičského záchranného sboru a Městské policie Plzeň zaměřili svou pozornost na největší ubytovny v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje včerejšího dne 21. února 2023 zrealizovali na území města Plzně rozsáhlou kontrolu ubytovacích zařízení a jejich obyvatel. S policisty z cizinecké policie se na této akci podíleli také příslušnice Hasičského záchranného sboru, zástupci z Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje, strážníci z Městské policie Plzeň a rovněž kolegové z odboru služební kynologie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

 Během akce policisté zkontrolovali tři největší ubytovny v Plzni, kde zjistili celkem 101 osob. V ubytovnách bylo zkontrolováno 47 Čechů, 26 obyvatel pocházejících ze států Evropské unie, 25 Ukrajinců a 3 obyvatelé Vietnamu. Účelem pobytové kontroly bylo zjistit, zda se cizinci na území zdržují oprávněně a splňují podmínky pobytu na území podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Dále policisté prováděli kontrolu předložených dokladů s důrazem na odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin. Součástí kontroly bylo také pátrání po hledaných osobách a věcech. Policejní psovodi se služebními psy, kteří jsou speciálně vycvičeni na vyhledávání drog, zkontrolovali prostory ubytoven. Pozornost kontroly se zaměřila také na povinnosti ubytovatele a na dodržování hygienických a požárních předpisů, které musí ubytovací zařízení splňovat. Strážníci z Městské policie Plzeň v blízkém okolí kontrolovaných ubytoven dohlíželi na dodržování veřejného pořádku.

Policisté nezjistili žádné porušení stanovených předpisů, ale zástupci z Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje i hasiči odhalili několik závad v dodržování hygienických předpisů a také požárních směrnic.

Všechny zúčastněné subjekty hodnotily nastavenou spolupráci na kontrolách ubytovacích zařízení velice pozitivně, jak z preventivního pohledu, tak i ze zjištěných skutečností v podmínkách ubytoven. Policisté plánují v kontrolách pokračovat i nadále v rámci celého Plzeňského kraje.

foto: pčr


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.02.2023 07:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka