Policisté v kraji kontrolovali motorkáře, padaly pokuty

V pátek, 20. srpna 2021, se na území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na motocykly.

Cílená propagace v Plzni

Jejím cílem bylo především snížit počet dopravních nehod zejména s tragickými následky na pozemních komunikacích. Policisté kontrolovali dodržování všech pravidel silničního provozu, především se zaměřili na rychlost jízdy. Zároveň však samozřejmě kontrolovali technický stav motocyklů i vozidel, řízení pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.

 V průběhu dopravně bezpečnostní akce bylo celkem zkontrolováno 231 vozidel. Z celkového počtu se do policejních statistik zapsalo 97 řidičů, kteří spáchali dopravní přestupky, které policisté vyřešili v 92 případech příkazem na místě a pět jich oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějšími prohřešky pak bylo porušení rychlosti, kterého se dopustilo 67 řidičů. Alkohol před, ani během jízdy nepožil žádný z kontrolovaných řidičů. Jeden řidič však řídil pod vlivem návykové látky. Motorkářů zřejmě přes nepřízeň počasí  moc nevyjelo. Policisté jich zkontrolovali necelou desítku.

 Policisté apelují na všechny řidiče, aby jezdili bezpečně a chovali se v silničním provozu ohleduplně a zodpovědně k ostatním účastníkům silničního provozu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.08.2021 07:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka