Policisté v kraji kontrolovali náklaďáky a autobusy

Dopravní policisté kontrolují nákladní automobily a autobusy, zaměřují se na dodržování povinností pro silniční osobní dopravu spojenou s přepravou osob a na zákon o silniční dopravě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté v Plzeňském kraji se ve dnech 21. a 22. července letošního roku zapojují v rámci mezinárodní spolupráce s názvem ROADPOL do dopravně bezpečnostní akce, při které kontroly směřují zejména na nákladní a autobusovou dopravu. Při kontrolách autobusů se zaměřují na dodržování povinností pro silniční dopravu spojenou s přepravou osob, v případě nákladních vozidel provádí kontrolu technického stavu, kontrolují dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu přepravující nebezpečné věci podle dohody ADR a také všechny potřebné doklady. Standardně dbají na dodržování obecně platných pravidel silničního provozu. Rovněž pátrají po osobách, odcizených vozidlech i věcech a v neposlední řadě se zabývají problematikou spojenou s ilegální migrací.

Policisté během akce řidičům autobusů i nákladních automobilů předávají drobné dárkové předměty a reflexní vesty, aby v případě mimořádné události v dopravě cestující mohli opustit prostor a na komunikaci byli dobře viditelní pro ostatní řidiče vozidel.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.07.2022 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka